Kur klaipėdiečiams pirkti pigiausia: parduotuvėje ar turguje?

Kur pirkti pigiau – parduotuvėje ar turgavietėje? Šis klausimas kyla vis dažnesniam klaipėdiečiui. Kai kurie prekeiviai pastebi, kad turguje apsilanko vis mažiau pirkėjų, o taip esą yra dėl to, kad parduotuvėse kainos – mažesnės.

Obuoliai pigesni nei pernai

Ne vienerius metus vaisiais ir daržovėmis prekiaujanti Elena pastebėjo, jog turguose žmonės perka rečiau nei pernai. Gyventojai esą vis dažniau suka į didžiuosius prekybos centrus.

"Po euro įvedimo kainos ženkliai šoktelėjo. Šiemet situacija stabilizavosi, ir kai kurios prekės turgeliuose atpigo, tačiau pirkėjų sulaukiame mažiau", – tikino lauko prekybininkė.

Pasak moters, šį rudenį pigiau nei pernai galime nusipirkti agurkų, pomidorų, lietuviškų bulvių, paprikų ir obuolių.

Pensininkė Aldona, prekiaudama obuoliais ir avietėmis, užsidirba papildomai, nes iš pensijos pragyventi sunku.

Moteris tvirtino, jog prekyba šiemet vyksta vangiai.

Nors lauko prekybininkai tikino, kad kainos šiemet nesikeitė ir net sumažėjo, kai kuriuose prekybos centruose apsipirkti galima pigiau.

"Žmonės nebeperka kaip anksčiau. Auginu, vargstu, o naudos beveik jokios", – guodėsi senyvo amžiaus pašnekovė.

Didelio kainų pokyčio ji teigė nepastebėjusi. Kainų nei kėlė, nei mažino. Už vaisius prašo lygiai tiek pat, kiek ir pernai.

Bulvių kaina – mažesnė

Kilogramas obuolių, priklausomai nuo rūšies, turgelyje kainuoja nuo 30 iki 80 centų. Agurkų ir pomidorų kilogramas – eurą, kilogramas paprikų – 0,9 euro, o lietuviškų bulvių galima nusipirkti už 35 centus.

Nors lauko prekybininkai tikino, kad kainos šiemet nesikeitė ir net nukrito, kai kuriuose prekybos centruose apsipirkti galima pigiau.

Pavyzdžiui, akcijų metu prekybos centre "Maxima" lietuviškos bulvės kainavo 29 centus – net 6 centais pigiau nei turguje.

Tačiau pomidorai kai kuriose parduotuvėse brangesni beveik trečdaliu – jų kaina siekia iki 1,29 euro už kilogramą.

Vaisiai – prabangos prekė?

Anot lauko prekybininkės Elenos, vaisių kainos šiemet nesikandžioja. Vis dėlto jų klaipėdiečiai perka mažiau.

"Vaisiai vis dar laikomi prabangos preke", – teigė prekybininkė.

Kilogramo žaliųjų vynuogių kaina turguje svyruoja nuo 1 iki 1,5 euro, kriaušių – apie 80 centų.

Aviečių kaina – 1,5–2 eurai už kilogramą, vėlyvųjų braškių kilogramas – 2,3 euro.

Parduotuvėje pigesnės kriaušės ir obuoliai. Obuoliai pigesni apytiksliai 0,5 euro, o kriaušės akcijos metu pigesnės buvo 59 centais (kilogramas). Tačiau žaliosios vynuogės brangesnės kone dvigubai.

Siekia suvilioti akcijomis

Prekybos centre agurkų pirkusi Viktorija teigė, kad vis dažniau vaisių pirkti sukanti į parduotuves.

"Turgeliuose perku retkarčiais, nes prekybos centruose dažnai vyksta akcijos. Per jas būna pigiau", – teigė pirkėja.

Šiai nuomonei antrino ir antrus metus uostamiestyje gyvenanti Dovilė.

"Vaisius perku prekybos centruose, nes jų išvaizda ten patrauklesnė. Vaisiai ir daržovės būna nuplauti, o kainos beveik nesiskiria nuo turgaus", – pastebėjo pirkėja.

Priešingai mąsto trečiakursis studentas Tomas.

Prekybos centrų vengiantis vaikinas dažniausiai perka turgeliuose ir lauko prekybos vietose. Anot vaikino, jam svarbu sutaupyti, todėl prekybos centruose perka tik vykstant akcijoms.

"Daržovės, vaisiai ir mėsos gaminiai turguje pigesni", – įsitikinęs vaikinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaisiai

Vaisiai portretas
Kai noriu ko nors skanaus, einu pirkti į turgų. Pirma paragauju ir tada sprendžiu, pirkti ar ne. O prekybcentriuos akcijiniai vaisiai arba arti puvimo, arba žali.

raimundas

raimundas portretas
Turginiai ir yra "turginiai" visomis prasmėmis. Su savo "kainodara" jie pjauna šaką, ant kurios patys sėdi. Į turgų dar iš inercijos atvažiuoja kaimo žmonės tikėdamiesi pigesnių prekių. Bet ir tai ilgai nebesitęs. Mitas, kad turguje yra pigiau, jau senai paneigtas. Ir tai padarė patys turginiai - kainą nustatydami pagal pirkėjo išvaizdą, arba medžiodami lochus kosmine kaina. Jie neturi supratimo, kad "iškišdami" vieną daiktą lochui už trigubą kainą, paskleidžia reklamą, kad visame turguje kainos stipriai pakilo. Prekeivis , žiūrėdamas į kolegą, iš pavydo bijo "atsilikti". Taip ir vyksta procesas. Tarp turginių gaji nuomonė, "po manęs nors ir tvanas". Lieka tik palinkėti sėkmės ir pasiūlyti nebeverkšlenti - juk kvailį muša ir bažnyčioje. Neigiamą nuomonę apie save susikurti yra labai lengva, bet atstatyti gerą vardą - daug sunkiau. Juk žodis "turginis" ne veltui turi neigiamą atspalvį, bet kas jį padarė neigiamu .... ?

Gražiai čia

Gražiai čia portretas
komentatoriai sutaršė meluotojus.:D) Išradingai, pašaipiai ir tiksliai.Ir dar su grožinės literatūros atspalviu...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių