Kurortai turistų antplūdžio laukia gegužę

Per Velykas pajūrio kurortai didelio poilsiautojų antplūdžio nesitiki, tačiau subruzdimo juose bus. Prognozuojama, kad daugiau lietuvaičių prie jūros trauks pirmąjį gegužės savaitgalį.

 

Per Velykas pajūrio kurortai didelio poilsiautojų antplūdžio nesitiki, tačiau subruzdimo juose bus. Prognozuojama, kad daugiau lietuvaičių prie jūros trauks pirmąjį gegužės savaitgalį.

Laikinai Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pareigas einanti Egidija Smilingienė pastebėjo, jog kol kas kurorte ypatingo sujudimo nėra.

Surasti gyvenamąjį plotą atvykėliams nėra didelių problemų, kokių kyla, pavyzdžiui, per Stintų šventę.

"Velykinį savaitgalį kažko ypatingo nesitikime. Jei bus geras oras, gal ir atvažiuos daugiau žmonių, tačiau dauguma jų bus iš aplinkinių miestų. Viešbučiai tikrai nebus perpildyti. Aišku, dalis žmonių apsistoja ir juose. Viešbučiai yra parengę šventinių ir pavasarinių pasiūlymų", – tvirtino vadovė.

E.Smilingienės žodžiais, Velykos yra šeimos šventė. Todėl labai daug poilsiautojų per jas kurortas niekada nesulaukia, nes žmonės švenčia namie ar pas artimuosius.

Per Velykas į Palangą užsukusiems svečiams rekomenduojama apsilankyti J.Basanavičiaus gatvėje įkurtoje Margučių alėjoje. Šiemet dviejų metrų aukščio kiaušiniai išmarginti Mažosios Lietuvos regionui būdingomis spalvomis bei raštais.

J.Basanavičiaus gatvėje linksmybių netrūks antrąją Velykų dieną. Bus organizuojamos liaudiškos sportinės rungtys, margučių ridenimo varžybos. Jose, kaip ir kasmet, bus siekiama rekordo – jūros tilto prieigose bus įrengtas rekordinio ilgio margučių ridenimo takas.

Velykinį savaitgalį poilsiautojų antplūdžio nesitiki ir Neringa.

"Atšilus orams, žmonių sulaukiame daugiau nei žiemą, bet didelių turistų srautų nebus. Švęsti Velykų į savo šeimas sugrįš neringiškiai. Per religines šventes juk visi traukia į tėviškę", – tvirtino Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorės pavaduotoja Eglė Baltranaitė.

Pasak jos, Nidoje neplanuojama ir didelių velykinių renginių. Pirmadienį 16 val. "Agiloje" vyks kantelių ansamblio iš Suomijos koncertas.

E.Baltranaitė tvirtino, kad poilsiautojai jau domisi galimybėmis Neringoje praleisti vasarą. Žmonės ieško, kur galėtų apsistoti kelioms dienoms ar savaitėms, yra ir tokių, kurie būstą nori išsinuomoti visai vasarai.

Pavaduotojos teigimu, pirmojo poilsiautojų antplūdžio tikimasi sulaukti pirmąjį gegužės savaitgalį. Kai kurie žmonės jį pasidarys ilguoju – pasiims laisvadienį gegužės 2 dieną, penktadienį.

Gegužės 3 dieną kurorte vyks žuvų patiekalų šventė "Žiobrinė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių