Kuršių mariose apvirtus valčiai dingo vienas žmogus

Karinės  jūrų pajėgos šeštadienį  vos spėjo gelbėti į nelaimę patekusius žvejus bei pramogautojus. Vienas žmogus ki iol nerastas.

Iš penktadienio į šeštadienį keliolika minučių po vidurnakčio Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad pagalbos prašo ant seklumos užplaukusi jachta "Kraka". Jachta su trim suaugusiais ir vaiku  įstrigo į šiaurę nuo įplaukimo į Nidos uostelį.

Reaguojant į pranešimą, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas "Boomeranger" išsiųstas į įvykio vietą, tačiau dėl mažo gylio priplaukti prie jachtos jis negalėjo.

Tada pasitelktas Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kateris "Zunda". 02.46 val. jachtoje "Kraka" buvę keturi žmonės nukelti neringiškių kateriu. Medikų pagalbos išgelbėtiems žmonėms neprireikė.

Šeštadienį 00.29 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad pagalbos prašo ant seklumos užplaukusi jachta "Baraka", esanti netoli Pervalkos švyturio.

Reaguojant į pranešimą į įvykio vietą išsiųstas Pakrančių apsaugos rinktinės laivas "Christina", tačiau jachta "Baraka" pagalbos atsisakė.

Šeštadienį 13.15 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, tarp Drevernos ir Svenceles, žmogus, pramogavęs su jėgos aitvaru, jau keletą valandų dreifuoja į šiaurės pusę.

Pakrančių apsaugos rinktinės laivas išsiųstas į įvykio vietą, tačiau beveik tuo pat metu gauta informacija apie kitą įvykį Kuršių mariose. Gelbėjimo operacijai buvo pasitelktas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis. Sraigtasparniui išskridus į įvykio vietą, buvo gautas pranešimas, kad į nelaimę patekęs žmogus jau yra krante. Jį apžiūrėjo medikai.

Šeštadienį 13.18 val. gautas pranešimas, kad Kuršių mariose, tarp Juodkrantės ir Pervalkos apsivertus valčiai, trims žmonėms vandenyje,  įsikibusiems į valtį, reikalinga pagalba.

Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger 015“ išsiųstas į įvykio vietą. 14.39 val. kateris „Boomeranger 015“  išgelbėjo ir nugabeno į Svencelę visus tris į nelaimę patekusius žmones.

15.14 val. gauta papildoma informacija iš Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, kad minėta valtis, kurioje buvo penki asmenys apsivertė rugpjūčio 26 d. vakare. Vienas savo jėgomis pasiekė krantą, trys – išgelbėti minėtos gelbėjimo operacijos metu, penktas, kuris buvo su gelbėjimo liemene – nerastas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger 015“ apieškojęs vietovę dingusio žmogaus vandenyje neaptiko.


Šiame straipsnyje: Pakrančių apsaugos rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
ismes po pora dienu...

tomas

tomas portretas
Uzdrauskit naktim plaukioti su valtim guminem!!! ir butinai tureklus statykit prie danes krantines !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių