Kuršių mariose sulaikytas rusų kateris

Neringos pasieniečiai sulaikė neteisėtai Kuršių mariose į Lietuvos vandenis iš Rusijos įplaukusį katerį su dviem šios šalies piliečiais.

Šeštadienio popietę VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos patrulinio laivo „Madeleine“ įgula laivo radaru užfiksavo sienos pažeidimą - kateris Kuršių mariose kirto Lietuvos valstybės sieną.

Patrulinio laivo “Boomeranger“ įgula nedelsiant išvyko į įvykio vietą. Apie 300 metrų nuo sienos VSAT pareigūnai sulaikė katerį, įplaukusį iš Rusijos pusės. Jame buvo du Rusijos piliečiai, 32-ejų 64-erių vyrai.

Apžiūrėję katerį pasieniečiai jame rado du medžioklinius šautuvus ir šovinių.
Sulaikytą katerį VSAT pareigūnai prišvartavo prie pasieniečių laivo „Madeleine“, o rusus ir ginklus kateriu “Boomeranger“ pristatė į Neringos užkardą. Užsieniečiai visusbūtinus leidimus ginklams turėjo. Jie pasieniečiams aiškino sieną pažeidę netyčia, nes mariose prarado orientaciją.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo Neringos užkardoje pradėta administracinė teisena. Rusijos piliečiams įteikti šaukimai atvykti į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jų byla. Už tai gresia bauda nuo 250 iki 500 litų.
Sekmadienį tuoj po vidurnakčio sulaikytą katerį, rusus ir jų ginklus VSAT pareigūnai Kuršių mariose perdavė Rusijos pasienio tarnybos patrulinio laivo „Velbot“ įgulai.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių