Kuršių mariose - tarptautinis upių pasienio kontrolės punktas

Antradienį Neringos kurorto delegacija kartu su savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu jachta „Neringa“ išplaukė į Kaliningrado sritį, kur bus iškilmingai atidarytas tarptautinis upių pasienio kontrolės punktas Rybačij (Rasytė), atversiantis vandens kelius Lietuvos ir Rusijos upeiviams ir leisiantis aktyviau plėtoti vandens turizmą.

Pošventinės ceremonijos Lietuvos ir Rusijos atstovai patvirtins sienos kirtimo tvarką sportiniams ir pramoginiams laivams, Kuršių mariose plaukiantiems su abiejų šalių vėliavomis. Šiais laivais galės plaukti ir trečiųjų šalių piliečiai.

„Laivyba Kuršių mariose bus atnaujinta po daugiau nei 20 metų pertraukos. Džiaugiamės, kad pagaliau bus pasiektas susitarimas, kurio įgyvendinimas labai svarbus Neringos turizmo plėtojimui. Šio susitarimo ypatingai laukė buriuotojai ir verslininkai”, - išvykdamas kalbėjo Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis.

Tarptautinis upių pasienio kontrolės punktas Nida–Rybačij bus sezoninis ir veiks kiekvieną dieną nuo 9 iki 21 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Dabar trūksta tik povandenių pasienio postų su muitininkais- akvalangistais. Na, kad "ichtiandrai" galėtų deklaruoti cigarečių karavanus:)

marios

marios portretas
labai juodos ir nepermatomos, povandeninkams reikės geros aparatūros :(

onte

onte portretas
pasimkit durniu laiva ?????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių