Kuršių mariose vyko žmonių gelbėjimo pratybos

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai Kuršių mariose surengė žmonių paieškos ir gelbėjimo bei teršalų likvidavimo pratybas.

Tokios priemonės metu siekta maksimaliai tiksliai suderinti bendrus uostamiesčio pasieniečių, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) pareigūnų veiksmus atliekant žmonių paieškos ir gelbėjimo darbus bei pasirengimą ir galimybes renkant naftos produktus.

Kaip pranešė VSAT, praktinės pratybos, kuriose atsakingos žinybos tikrino savo gebėjimus, vyko Kuršių mariose, netoli Uostadvario gyvenvietės.

Pagal scenarijų, į BPC telefonu paskambinęs asmuo pranešė, jog Kuršių mariose užsidegė greitaeigis kateris. Pasak skambinusiojo, plaukiojimo priemonės vidus užsiliepsnojo pramogautojams naudojant dujų balioną ir viryklę.

Kateryje buvusiems žmonėms ugnies židinio užgesinti nepavyko, tad du pramogautojai spėjo apsivilkti gelbėjimo liemenes ir šoko į vandenį, o dar du asmenys dingo be žinios. Be to, iš degančio katerio į vandenį išsiliejo degalai ir tepalai.

Reikiamą informaciją gavusios pasieniečių ir ugniagesių pajėgos išvyko į nurodytą rajoną ir ėmėsi nelaimės ištiktų žmonių paieškos.

Gelbėtojams teko atsižvelgti į oro sąlygas, marių sroves ir bangavimą bei taip numatyti, kokiu atstumu vandenyje buvę žmonės galėjo nutolti nuo nelaimės ištikto katerio.

Plūduriuojančius nelaimėlius pastebėjo pasieniečių įgula. Abu asmenis VSAT pareigūnai įkėlė į savo laivą ir pristatė į krantą, kur jų laukė greitosios medicinos pagalbos brigada. Ugniagesių ir „Aro“ rinktinės narai taip pat vykdė dviejų dingusių asmenų paiešką po vandeniu. Gylyje dirbti įgudę specialistai pakankamai greitai surado skenduolius imituojančius manekenus.

Tuo pačiu metu VSAT laivo „Madeleine“, katerio „Lamor“ ir ugniagesių laivo „Zunda 7“ įgulos atliko teršalų lokalizavimo ir surinkimo darbus – operatyviai pastatė specialias naftos produktų plitimą stabdančias bonines užtvaras.

Pratybose dalyvavusių institucijų atstovai aptarė renginio metu iškilusius klausimus. Vieningai nuspręsta tokius specialiųjų žinybų sąveikos patikrinimus rengti ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių