Kuršių nerijai grąžins pirmykštį vaizdą

  • Teksto dydis:

Nuo šio rudens Kuršių nerijoje bus atliekami didelio masto kraštovaizdžio tvarkymo darbai, skelbia dienraštis „Lietuvos žinios“. Per trejus metus planuojama atverti, suformuoti naujas erdves, pašalinti sumedėjusią augmeniją iš kopų beveik 700 hektarų teritorijoje.

„Tai bus labai sudėtingi ir atsakingi darbai. Pilkosios kopos kasmet vis apželia pušaitėmis, kitais medžiais, todėl norint jas išsaugoti šiuos procesus reikia stabdyti“, – dienraščiui sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorė Aušra Feser.

Projekto vertė – apie 380 tūkst. eurų. Tai Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės lėšos.

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktos Kuršių nerijos strateginiai kraštovaizdžio darbai nebuvo vykdomi ištisus dešimtmečius. Tik nuo 2013-ųjų padėtis ėmė keistis. Ne vienoje vietoje buvo plynai iškirsti kalnapušynai, taip atveriant smėlio supustytas kopas, ragus, pievas, retinamas miškas.


Šiame straipsnyje: Kuršių nerijaNeringakopos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebejau

Pastebejau portretas
Kad pilkosios kopos eme nykti nuo tada, kai imta daryti visokias korekcijas. Dar tais paciais 2016 metais jos atrode kur kas geriau.

Algis

Algis portretas
vietiniai žmonės šimtus metų puoselėjo augmeniją, kad Nerijos nepaglemžtų jūra ir smėlis, o barbarai su motopjūkliais viską gražins į "pirmykštę būklę".

K

K portretas
Vėl pasidarys pustomos ir slenkančios kopos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių