Kuršių nerijoje sumažėjo nelegalių vagonėlių

Kaip praneša Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, nuo metų pradžios nacionaliniame parke sumažėjo netvarkingų, apleistų ir neleistinose vietose pastatytų vagonėlių ir kitų kilnojamųjų objektų. Pastebėta, kad šiuo metu teritorijoje neteisėtai laikomi šeši vagonėliai ir vienas konteineris, kurių pašalinimu užsiima atsakingi pareigūnai.

Kuršių nerijos gyventojams ir svečiams direkcija primena, kad nacionalinio parko teritorijoje draudžiama statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ir kitiems tikslams vagonėlius ir kitus kilnojamuosius objektus ar įrenginius (konteinerius, nebenaudojamas transporto priemones, metalinius garažus), išskyrus atvejus, kai jie naudojami Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos nustatyta tvarka kaip laikinieji statiniai, reikalingi mokslo institucijų moksliniams stebėjimams ir tyrimams vykdyti, miškų ūkio veiklai, masiniams renginiams, turint nustatyta tvarka savivaldybių vykdomųjų institucijų išduotus leidimus, taip pat teisės aktuose numatytais atvejais.

Taip pat draudžiama įvežti į Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją, statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ir kitiems tikslams kilnojamuosius namelius su įranga, išskyrus atvejus, kai teisės aktų nustatyta tvarka yra išduotas statybos leidimas statyti ar rekonstruoti Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje ir yra žemės valdytojo raštiškas sutikimas.

Jeigu pastebėjote nacionalinio parko teritorijoje apleistus, neleistinose vietose stovinčius vagonėlius ar kitus kilnojamus objektus arba turite papildomų klausimų, prašome kreiptis į Kuršių nerijos nacionalinio parko direkciją, tel. 8 469 51224.


Šiame straipsnyje: vagonėliaiKuršių nerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių