Kvapų istorijoje laukiama atomazgos

Jau šią vasarą turėtų paaiškėti, ar kai kurių įmonių įdiegtos priemonės, siekiant mažinti kvapus pietinėje miesto dalyje, davė lauktų rezultatų.

Antradienį uostamiesčio Bendruomenės sveikatos taryba rinkosi į posėdį, kurio metu apžvelgta nemalonių kvapų pietinėje miesto dalyje situacija.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė aptarė pastaraisiais metais vykdytos kvapų kontrolės rezultatus.

„Mūsų darbų pradžia – 2014 m., kai sulaukėme pietinės miesto dalies gyventojų skundų“, – įvardijo A.Šlepetienė.

Tų pačių metų liepą, kai vyravo dideli karščiai, laboratorijos darbuotojai paėmė oro mėginius ir aiškinosi, ar iš tiesų esama pažeidimų.

„Rezultatai parodė, kad ši kvapo koncentracija pietinės Klaipėdos dalies nepasiekia, ji neviršija nustatytos normos“, – prisiminė skyriaus vedėja.

Tačiau, jos teigimu, tai, jog koncentracija neviršija ribos, dar nereiškia, kad gyventojai kvapo neužuodžia.

Tiesa, tyrimai parodė, kad Klaipėdos rajone pora gyvenamųjų teritorijų jaučia kelių bendrovių veiklos įtaką.

„Iš šių įmonių buvo pareikalauta, kad jos pateiktų kvapų skleidimo mažinimo veiklos planus, nurodant priemones“, – pasakojo A.Šlepetienė.

Pastebima, kad įmonės geranoriškai priėmė specialistų pastabas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ įgyvendino projektą, kurio metu sumontuoti specialūs įrenginiai, mažinantys kvapų sklidimą, o „Klaipėdos kartonas“ juos uždengė gelžbetoninėmis plokštėmis.

„Beliko paskutinis momentas. Įmonės atliks kvapo koncentracijos modeliavimą, turėdamos įrodyti, kad jų priemonės buvo efektyvios“, – pastebėjo skyriaus vedėja.

Tiesa, šį tyrimą bendrovėms bus leidžiama atlikti tik tada, kai oras ir vėl sušils iki pirmųjų tyrimų, vykusių prieš porą metų, ribos.

Kol vienos bendrovės stengiasi gerinti situaciją, greta jų kuriasi naujos, kuriose, kaip atkreipė dėmesį specialistai, esama pažeidimų arba jie įtariami.

„Tuo metu, kai 2014-aisiais atlikome kelių bendrovių kontrolę, „Branda LT“ veiklos dar nevykdė. Šios įmonės kontrolę pradėjome kur kas vėliau“, – dėstė A.Šlepetienė. Įvairių tikrinimų metu užfiksuoti keli pažeidimai.

Neseniai bendrovėje atliktas ir neplaninis patikrinimas, kurio metu aptikta nepašalintų trūkumų. Ji sulauks dar vieno nurodymo kuo greičiau juos likviduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alio

alio  portretas
kada ijungsit fontana prie debreceno, tokia renoavacija , taip silta o fontanas neveikia , ijungia tik kai valdzia atvaziuoja , zmones kalba kad turbut ir neijungs , o vietoj jo statys paminkla grubliauskui)))

Jeigu

Jeigu portretas
kakalais smirda tai tikrai ne Mestila o Klaipėdos vanduo.Jie turi uždaras to dumblo džiovinimo sistemas, bet kaip įtariu, taupymo sumetimais nepraleidžia progos jas išjungti.Kadangi, ši įmonė priklauso savivaldybei tai, manau,prieš tokius jos darbelius šitas turintis kontroliuoti smarves ir visa kita "sveikatos"centras užmerkia akis. Nes pats šitas centras - savivaldybės.Negi pagaus patys save ?

aaa

aaa portretas
O apie naftos dvoką (Kl. nafta) - nė žodžio, o tie irgi smirdalai kaip reikiant iki šiol....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių