L. Vitkevičienė: vaikai – mūsų viltys

Loreta Vitkevičienė – laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorė ir trenerė. Pašnekovė neslepia, kad idėja įkurti tokį klubą buvo sena jos svajonė ir tikslas. Be to, moteris organizuoja nemokamus renginius vaikams: Mero šaškių turnyrą, estafetes ant ledo, kalėdines ir velykines gerumo akcijas, kurių metu vaikai parduoda savo sukurtus darbelius, o surinktais pinigais paremiami senelių bei kūdikių namai, gyvūnų prieglaudos.

Apie darbą

"Pati būdama paauglė labai aktyviai profesionaliai sportavau. Ir jau tada žinojau, kad gyvenime tikrai norėsiu dirbti kažką tokio, kas yra susiję su sportu. Ir taip susiklostė, kad mane pakvietė dirbti aerobikos trenere viename sportinių šokių klube Klaipėdoje. Taip prasidėjo mano veikla", – pasakojo L.Vitkevičienė.

Savo klubą "Aerobikos uostas" moteris įkūrė 2012-aisiais, nors aerobikos ir šokių trenere dirba jau aštuonerius metus. Šiuo metu ji veda šokių ir aerobikos treniruotes įvairaus amžiaus mergaitėms. Turi tris skirtingo amžiaus vaikų grupes.

"Mes ne tik sportuojame, bet ir šokame, aktyviai dalyvaujame įvairiuose konkursuose, varžybose, pasirodymuose tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Mane kaip trenerę labai džiugina tai, kad dar nebuvo atvejo, kad iš konkurso grįžtume neužėmę kokių nors prizinių vietų. Mano klubo veikloje buvo ir eksperimentinių projektų. Kelerius metus užsiėmimus vedžiau moterims, teko patirti ir kai ką neįprasto, vedžiau šokių treniruotes ant ledo", – šypsojosi L.Vitkevičienė.

Trenerė skirtingo amžiaus mergaites mokė čiuožimo, elementarių figūrų, choreografijos, rengdavo jų pasirodymus ant ledo. Nepaisant visų eksperimentinių projektų, Loreta grįždavo prie darbo, kurį labiausiai mėgsta, – aerobikos ir šokių treniruočių salėje su vaikais.

"Yra nuostata, kad šiuolaikiniai vaikai nemėgsta sportuoti, vengia judėti. Su tuo visiškai nesutinku. Vaikai yra labai aktyvūs, linksmi, emocingi. Kasdien darbas su jais yra gyvas. Vaikai geranoriški, patys eina, klausia, dalyvauja. Mano požiūriu, visi vaikai yra geri, talentingi ir unikalūs, tik jiems reikia duoti galimybių kažkur save realizuoti. Toks ir yra mano darbas, padėti jiems tai padaryti, nes vaikai – mūsų viltys", – teigė L.Vitkevičienė.

Moteris organizuoja ir renginius vaikams. Loreta džiaugiasi, kad jos sumanyti renginiai šiandien išaugo į masinius ir juose dalyvauja ne tik mažieji klaipėdiečiai.

Apie šeimą

Šeima Loretai yra prioritetas. Ji jau 11 metų ištekėjusi ir kartu su vyru augina10-metę dukrą Gabrielę. Ši ketvirtokė. Tėvai labai ja didžiuojasi, mergaitė yra protinga, talentinga. Sėkmingai dalyvauja įvairiuose konkursuose, olimpiadose, pas mamą lanko aerobikos ir šokių užsiėmimus.

Įdomus sutapimas, Loretos vyras Airidas taip pat dirba su vaikais. Jis darbuojasi Klaipėdos miesto savivaldybėje, Vaiko teisių apsaugos tarnyboje, ir padeda likimo nuskriaustiems vaikams, kurie neturi šansų gyvenime kur nors save realizuoti.

"Mano vyras ir dukra nėra man vien tik šeima, jie – ir bičiuliai, draugai, bendražygiai, kurie mane palaiko bet kurioje gyvenimo situacijoje. Kai reikia, paguodžia, pataria, pasidžiaugia, net pakritikuoja. Šeima man – prioritetas", – tikino L.Vitkevičienė.

Apie pomėgius

"Be darbo, mano kitas pomėgis yra kelionės. Keliaujame labai daug. Džiaugiuosi, kad ir mano šeimos pomėgis sutampa su manuoju. Esame labai aktyvūs keliautojai. Kai tik prasideda atostogos, pirmąją dieną susikrauname daiktus į lagaminus, sėdame į automobilį ir važiuojame ten, kur norime, be jokių išankstinių rezervacijų, be jokių apribojimų. Nes tik taip ir pamatome tą tikrąjį gyvenimo džiaugsmą", – atskleidė Loreta.

Įdomus sutapimas, kai L.Vitkevičienė pateko į finalinį Metų klaipėdietės septynetuką, ji su vyru ir draugais Valentino dieną šventė Madride Ispanijoje. Esą ten išgirsta ši žinia jai buvo nepaprastai džiugi.

Apie Klaipėdą

"Klaipėda – mano gimtasis miestas. Čia gimiau, užaugau, čia baigiau vidurinę mokyklą, Klaipėdos universitetą. Kitaip tariant, esu tikra klaipėdietė. Niekada niekur nebuvau emigravusi. Ir labai džiaugiuosi, kad turiu galimybę toliau gyventi ir dirbti Klaipėdoje. Be galo smagu matyti, kaip Klaipėda keičiasi, nes aš ją mačiau visokią. Miestas gražėja ir kinta į gerąją pusę. Kadangi daug keliauju, galiu lyginti. Mūsų miestas ir uostas yra nedidelis, bet į jį yra labai gera ir malonu sugrįžti", – atviravo pašnekovė.

Gyvenimo credo

"Gyvenimo taisyklė, kurią pati sau ir visiems aplinkiniams kasdien kartoju, kad viskas gyvenime yra įmanoma, o visa kita yra didžiulis darbas, tikėjimas tuo, ką darai, kantrybė ir drąsa", – pabrėžė L.Vitkevičienė.

Apie Metų klaipėdietę

"Apie šį renginį esu girdėjusi ir anksčiau, tačiau niekada nesigilinau nei kas juose dalyvauja, nei kokia šio konkurso tvarka. Kai šiemet buvau pasiūlyta tarp pretendenčių ir papuoliau į finalinį septynetuką, man buvo didžiulis siurprizas", – neslėpė Loreta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Graudu ir juokinga skaityti, kaip viena (-as) komentatorė (-ius) lieja savo pyktį, kad neva mieste pilna geresnių šokių trenerių. tai kodėl tos geresnės trenerės nėra siūlomos ir atrenkamos būtų metų klaipedietės nominantėmis? Tai gal visgi nelabai ir yra geresnių? O juolab, kad finalinį septynetą renka žmonės, klaipėdiečiai. Loreta buvo nominuota ne tik kaip šokių trenere, bet kaip ir laisvalaikio klubo įkūrėja, kaip vaikų renginių organizatorė. Nepažįstu nei vieno šokių mokytojo, kuris Klaipėdos mastu būtų taip atsidavęs vaikams.

Lina

Lina portretas
Nu tokio šmeižto dar negirdėjau! Tokį žmogų, kuris parašė paskutinius tris komentarus reiktų statyti prie sienos ir sušaudyti! Esu šokių mokytoja ir jau penkerius metus su savo vaikučiais dalyvaujame Gerb. Loretos organizuojamuose šokių konkursuose bei festivaliuose. Tiek vaikai, tiek jų tėvai ir aš - esame be galo patenkinti. Renginiai be galo aukšto lygio, viskas puikiai suorganizuota ir sukoordinuota. Vaikai visuomet yra puikiai apdovanojami: gražūs diplomai, saldainiai, medaliai, įspūdingos taurės ir įvairūs rėmėjų prizai. O tokių kainų, kad dalyvio mokestis kainuotų 10 Eurų apskritai neteko Lietuvoje girdėti. Tokių kainų nėra niekur, o juolab pas ponią Loretą. Vat ir turime žodžio laisvės pasekmes - visokie neįgalūs ir protiškai atsilikę viešai meluoja, fantazuoja nebūtus dalykus ir šmeižia. Gėda net skaityti!

Apie šokius

Apie šokius portretas
Na, jos šokiai tikrai nelabai. Silpni :(
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių