L. Vitkevičienė: visi vaikai yra geri

Laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorės ir trenerės Loretos Vitkevičienės misija – labai subtili. Jos manymu, visi vaikai yra talentingi ir unikalūs, tačiau tam, kad tai pamatytume, reikia suteikti jiems galimybę save realizuoti. Būtent tai kasdien daro L.Vitkevičienė, kuri vis gausiau suburia Klaipėdos vaikus ir jaunimą aktyviai veiklai bei bendravimui.

Apie darbą

L.Vitkevičienė profesionaliai sportuoja nuo mažumės. Jau tada moteris tiksliai žinojo, ką veiks gyvenime.

"Paprastai žmonės darbe praleidžia didžiąją dalį savo gyvenimo, todėl labai svarbu, kad kiekvienas atrastų savo kelią ir mėgstamą veiklą. Esu labai laiminga, kad galiu dirbti būtent tą darbą, kurį mėgstu ir kuris man yra nepaprastai įdomus. Idėja įkurti laisvalaikio klubą "Aerobikos uostas" buvo sena mano svajonė, nes būdama paauglė labai aktyviai ir profesionaliai sportavau. Jau tada žinojau, kad norėčiau savo gyvenimą susieti su sportu, tik dar neturėjau aiškios vizijos, kaip tai realizuoti", – pasakojo pašnekovė.

Svajonė tapo kūnu, nes netrukus L.Vitkevičienė sulaukė kvietimo dirbti aerobikos trenere viename Klaipėdos sportinių šokių klube. Taip prasidėjo jos sportinė veikla.

"Supratusi, kad darbas su vaikais man teikia džiaugsmą, 2012-aisiais įkūriau laisvalaikio klubą "Aerobikos uostas". Šiuo metu čia vykdomos dvi veiklos sritys – šokių ir aerobikos treniruotės įvairaus amžiaus mergaitėms bei renginių organizavimas vaikams", – sakė vadovė.

Vaikai ne tik aktyviai sportuoja, šoka, bet dažnai dalyvauja įvairiuose šokių konkursuose bei varžybose Lietuvoje ir užsienyje.

"Mane, kaip trenerę, labai džiugina konkursiniai mergaičių pasiekimai, nes niekada negrįžtame namo be prizinių vietų ar apdovanojimo. Čia veiklos man tikrai netrūksta, nes pati vedu treniruotes, kuriu šokių choreografijas, sceninius kostiumus, ieškau tinkamos muzikos pasirodymams ir pan. Tačiau sunkų darbą atperka mergaičių nuoširdumas, sportinis atkaklumas ir, žinoma, draugiška atmosfera. Klube visi esame tarsi viena šeima", – kalbėjo moteris.

Klube gimę projektai ir idėjos yra išaugę į masinius ir sėkmingus renginius. Kasmet įvairaus amžiaus vaikai, tėveliai, mokytojai yra kviečiami dalyvauti moksleivių šaškių, boulingo turnyruose, estafetėse ant ledo, kalėdinėse ar velykinėse gerumo akcijose, šokių konkursuose bei festivaliuose.

"Taip pat kasmet kviečiu kartu paminėti ir atšvęsti Mokslo ir žinių dieną, Motinos dieną, Vaikų gynimo dieną. Smagu prisiminti, kad pasitaikė ir eksperimentinių projektų – yra tekę vesti aerobikos užsiėmimus moterims, išbandyti šokių treniruotes ant ledo. Tai įdomios patirtys, kurios taip pat prideda pikantiškumo darbe", – akcentavo ji.

Vis dėlto labiausiai moterį džiugina vaikai, jų aktyvumas, emocionalumas, nuolat primenantys, kad dirba gyvą darbą.

"Man atrodo, kad visi vaikai yra geri, talentingi ir unikalūs, tik jiems reikia duoti galimybę save realizuoti", – dėstė klaipėdietė.

Apie šeimą

Svarbesnė už darbą Loretai yra tik šeima. Kartu su vyru Airidu ji augina 11-metę dukrą Gabrielę. Ši – penktokė. Tėvai labai ja didžiuojasi, mergaitė yra protinga, talentinga. Sėkmingai dalyvauja įvairiuose projektuose ir konkursuose, olimpiadose, pas mamą lanko aerobikos ir šokių užsiėmimus.

Loretos vyras taip pat dirba su vaikais Klaipėdos miesto savivaldybėje, Vaiko teisių apsaugos skyriuje, ir padeda likimo nuskriaustiesiems, kuriems reikia ypatingo dėmesio.

"Džiugu tai, kad vyras, be savo tiesioginių darbų, kiek galėdamas stengiasi prisidėti ir prie mano laisvalaikio klubo veiklos, nuolat pagelbėja įvairiose situacijose, renginiuose, išvykose. Mano vyras ir dukra man nėra vien tik šeima, jie – ir geriausi mano draugai, kurie palaiko visose gyvenimo situacijose", – atviravo klaipėdietė.

Apie pomėgius

L.Vitkevičienė ir jos šeima – aktyvūs keliautojai, jau spėję aplankyti didžiąją Europos dalį. Tai viena svarbiausių klaipėdietės aistrų ir džiaugsmų.

"Keliaujame labai daug ir neplanuodami. Šį mėnesį Valentino dienos proga aplankėme Estiją, pernai buvome Madride. Taline viešėjome pirmą kartą, įdomi patirtis, nes iki tol visą laiką važiuodavome ten, kur šilčiau", – šyptelėjo pašnekovė.

Ateityje Loreta svajoja pamatyti Afriką ar Indiją, kur gyvenimas – visiškai kitoks nei Europos šalyse.

Apie Klaipėdą

Klaipėdoje gimusi, užaugusi ir išsimokslinusi Loreta palikti savo gimtojo miesto niekada nesvarstė.

"Labai tikimės, kad gyvenimas niekada neprivers mūsų emigruoti. Džiaugiuosi turėdama galimybę gyventi ir dirbti Klaipėdoje. Smagu matyti, kaip miestas keičiasi į gerąją pusę, gražėja, auga", – teigė moteris.

Gyvenimo credo

L.Vitkevičienė vadovaujasi paprasta taisykle – viskas gyvenime yra įmanoma, o visa kita yra didelis darbas ir tikėjimas tuo, ką darai.

Apie Metų klaipėdietę

Ji mano, kad Metų klaipėdietės konkursas – puikus paskatinimas nesustoti eiti savo keliu.

L.Vitkevičienės žodžiais tariant, Klaipėda yra turtingas miestas, nes turi daug aktyvių moterų įvairiose srityse.

"Svarbu tai, kad į jas yra atkreipiamas visuomenės dėmesys", – užbaigė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Tai nuostabus žmogus su puikiomis idėjomis ir gražiais darbais. Linkiu visokeriopos sėkmės ir stiprybės gyvenant pavydžioje bei užgaulioje visuomenėje

Gabija

Gabija portretas
Labai gera ir nuoširdi trenerė

Lina

Lina portretas
Tai yra tik fasadas, kuris rodomas visuomenei. Deja, vidus ne toks gražus ir mielas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių