Laisvalaikis universitete, tampantis visu gyvenimu

Trečioji dienraščio „Klaipėda“ ir Klaipėdos universiteto studentų sąjungos ciklo apie laisvalaikį Klaipėdos universitete (KU) dalis pristatys pasididžiavimą keliančias ir meniškų gabumų reikalaujančias grupes ir ansamblius.

KU mišrusis choras „Pajūrio aidos“

Kas? KU Choras palyginus dar jaunas, tačiau per šį laikotarpį jau yra surengęs ne vieną dešimtį koncertų universiteto bendruomenei, Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose bei užsienyje.

Ką veikia? Choras turi gražių kūrybinių planų – koncertuoti įvairiuose chorų festivaliuose, dalyvauti chorų konkursuose, kituose renginiuose bei projektuose Lietuvoje ir užsienyje. Jau tradicija tapo KU choro iniciatyva: rengiami koncertai universiteto bendruomenei „Studentai – studentams“, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Projektas plėtojamas kartu su KU dainų ir šokių ansambliu „Vytinė“. Choras nepamiršta ir reikšmingų koncertų ne tik KU bendruomenei, bet ir uostamiesčio gyventojams: „Šv. Kalėdų belaukiant!“

KU choro repertuarą sudaro įvairūs, skirtingų epochų bei stilistinių mokyklų, žymių lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Choras dainuoja viską - nuo liaudies dainos iki klasikos, nuo tradicinių žanrų iki šiuolaikinių bei džiazo kompozicijų.

Kaip prisijungti? Choras akademiniam jaunimui teikia galimybę susipažinti su giliomis Lietuvos chorinės kultūros tradicijomis, ugdyti chorinio dainavimo įgūdžius  ir giliau pažinti chorinę muziką. Į Klaipėdos universiteto studentų mišrųjį chorą "Pajūrio aidos" priimami visi aktyvūs ir kūrybingi studentai, turintys muzikinių gabumų ir gražų balsą bei, svarbiausia, norintys dainuoti chore. Šiuo metu chore dainuoja virš 35 dalyvių, o prie jų prisijungti gali ir tu! Choro repeticijos – pirmadieniais ir ketvirtadieniais 18.00 – 20.00 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto 404 auditorijoje.

KU šokių grupė „Leader dance“

Kas? „Leader dance“ – profesionali šokių grupė, neoficiali, tačiau žinoma ir mylima visame pasaulyje, dar save tituluojanti neoficialia Klaipėdos universiteto ambasadore. Grupė susibūrė prieš 20 metų, o per šį laiką sportinės gimnastikos triukus ir pasirodymus iš Klaipėdos galėjo stebėti 6-ių Europos krepšinio čempionatų žiūrovai bei 2-jų pasaulio krepšinio čempionato gerbėjai. „Leader dance“ lankėsi ir Amerikoje, kur šoko Čikagos lietuvių krepšinio lygoje.

Ką veikia? „Leader dance“ patvirtina savo pavadinimą „Vedamasis šokis, lyderio šokis“ ir yra profesionali šokių grupė, prie kurios gali prisijungti patys geriausi. Merginos ir vaikinai treniruojasi praktiškai kiekvieną dieną po 1,5 – 2 valandas, o besiruošiant čempionatams ir kelis kartus per dieną. Tad norintys prisijungti turi turėti daug noro, užsispyrimo ir, svarbiausia, tikslą – šokti. Norintys prisijungti, su vadove Brone Švitriene gali susisiekti el. paštu leaderdance@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinu

sveikinu portretas
Puikus straipsnių ciklas :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių