Laivo „Deltuva“ įgulai leista iš Puerto Riko grįžti į Lietuvą

Bendrovei "Lietuvos jūrų laivininkystė" priklausančio laivo "Deltuva" šešiems įgulos nariams, kurie balandžio mėnesį buvo sulaikyta Puerto Rike dėl įtarimų teršus vandenį, leista grįžti į Lietuvą.

"Mus išleido, kai "Lietuvos jūrų laivininkystė" garantavo, kad prireikus bendrovė atskraidins visą įgulą atgal į Puerto Riką", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė "Deltuvos" kapitonas Olegas Flemkinas.

Anot jo, Lietuvos bendrovės pasamdyti advokatai teigė, jog galima tikėtis, kad jūreiviams baudžiamoji atsakomybė negrės. Remdamiesi savo patirtimi teisininkai spėjo, kad laivo įgulai grįžti į Puerto Riką taip pat tikriausiai nereikės.

Į JAV krovinį gabenančią "Deltuvą" šių metų balandžio 21-ąją Puerto Rike patikrino pakrančių apsaugos pareigūnai. Buvo nustatyta, kad "Deltuvoje" vandens valymo įranga neatitinka tarptautinių reikalavimų. Įtariama, kad Lietuvos įgula naftos produktais užterštą vandenį pylė už borto.

17 tūkst. tonų galintis gabenti laivas iškart buvo areštuotas ir išlaisvintas tik po pusantro mėnesio, kai šalies susisiekimo ministras Eligijus Masiulis raštu informavo JAV saugumo tarnybas, kad "Deltuva" priklauso įmonei, kurios didžiausia akcininke yra valstybė. Prieš tai "Lietuvos jūrų laivininkystei" dar reikėjo palikti teismui pusės milijono JAV dolerių užstatą.


Šiame straipsnyje: Deltuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių