Laivų paradas vainikavo šventinių renginių kupiną Klaipėdos dieną

  • Teksto dydis:

Joks Lietuvos miestas neturi tokio išskirtinio renginio, kaip Klaipėdos laivų paradas. Kasmet vis gausesnis ir spalvingesnis jis šiemet pateikė žiūrovams ne vieną staigmeną. Šoko ne tik žiūrovai, laivai, bet ir fejerverkas.

Laivų paradui startą davė vienas išplaukiantis „DFDS Seaways“ keltas, pasveikinęs krantinėse susirinkusius žmones griausmingais signalo sveikinimais ir spalvingais fejerverkais. O Laivų parado pabaigą vainikavo kitas Klaipėdos uostą paliekantis šios kompanijos keltas.

Atrodė, kad net gamta pažėrė spalvų išskirtiniam renginiui, toli jūrų vartų pusėje nusileidusi saulė nudažė dangų daugybe purpurinės spalvos atspalvių.

Šiemet mariose rikiavosi apie 100 laivų ir laivelių, jie buvo pasipuošę dar ryškesnėmis iliuminacijomis nei ankstesniais metais, o jų įgulos – nusiteikusios dar linksmiau.

Kai sutemos apgaubė marias, įsižiebė parado dalyvių iliuminacijos, privertusios žiūrovus gėrėtis ir didžiuotis savuoju uostamiesčiu – jūrinės valstybės centru.

Ištikimųjų partnerių bendrovės „Towmar Baltic“ jūrinių vilkikų šokis susirinkusius vertė aikčioti – taip drąsiai laivai šoko, lingavo į muzikos taktą, švirkštavo vandens fontanais. Šis laivų šokis jau yra tapęs renginio tradicija, tačiau kaskart jį stebėti labai įdomu.

Pagaliau, kai laiveliai parodė visą savo grožį, atėjo laikas fejerverkui.

Šį kartą tai buvo fejerverkų šokis, pagal klaipėdiečių "Facebook" apklausos būdu atrinktą dainą. Tokie reginiai lepina žiūrovus, kaskart atrodo, kad nebeįmanoma sugalvoti ką nors originalesnio. Tačiau rengėjai randa būdą tai padaryti.

Nuskambėjus paskutiniam dainos akordui ir nusileidus paskutiniam šviečiančiam žiburėliui žmonės skubėjo skirstytis, tačiau daugiatūkstantinė minia elgėsi tvarkingai. Po pusvalandžio Kruizinių laivų terminalas ištuštėjo, palikdamas viltį, kad kitais metais vyksiantis dešimtasis laivų paradas bus dar įspūdingesnis.

 

 


Šiame straipsnyje: laivų paradasfejerverkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Organizatoriams

Organizatoriams portretas
Durniai dūdoriaus renginių organizatoriai dirba keistai :( padaro per vieną dieną keturis penkis renginius ir pusę metų vėl tyla, vietoje to, išskaidyti kas mėnesį ar savaitę:(

Alkoholio šleifas

Alkoholio šleifas portretas
Už tai "Vėjūno" kompanijoje prie vienos darbuotojos nesinorėjo artintis.Alkoholio šleifas sprogdino malonų marių kvapą.

klaipedietis

klaipedietis portretas
Paradas...laivų...nebejuokinkit, tuos tipo laivus juk galima pamatyt kasdien krantinej ...nykuma, klaipediecius juokas ėmė ir tiek....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių