Laivų remontininkams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba ir uostamiesčio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame laivų statybos ir remonto bendrovei vadovavęs S. R. kartu su dviem bendrininkais įtariami turto pasisavinimu, sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu.

Paskaičiuota, kad organizuota grupė pasisavino daugiau nei 800 tūkstančių litų bendrovės pinigų, o sukčiaujant į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta beveik 160 tūkstančių litų mokesčių.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad kelerius metus klaipėdietis S. R. kartu su savo nusikalstamos veiklos bendrininkais M. B. ir V. N. į savo vadovaujamos bendrovės „B“ buhalterinę apskaitą įtraukė dviejų fiktyvių bendrovių sąskaitas faktūras.

Fiktyvių bendrovių  apskaitos dokumentuose buvo įrašyti duomenys, kad jos neva laivų statybos ir remonto darbus atliekančiai bendrovei pardavė įvairias prekes (suvirinimo elektrodus, plienines jungtis ir pan.).

Išaiškinta, kad naudojant šiuos fiktyvius dokumentus iš uostamiesčio bendrovės „B“ kasos buvo pasisavinta 811 394 litų, o į valstybės biudžetą nesumokėta 159 209 litų pridėtinės vertės, pelno, socialinio mokesčių.

Tyrimo metu uostamiesčio bendrovės savanoriškai atlygino valstybės biudžetui padarytą žalą ir sumokėjo į valstybės biudžetą beveik 160 tūkstančių litų, o bendrovės vadovas S. R.   grąžino iš bendrovės pasisavintus daugiau nei 800 tūkstančius litų.

Baigta baudžiamoji byla perduota į Klaipėdos apygardos teimą. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laivitė

Laivitė portretas
O pavardžių negalima sužinoti? Родина должна знать своих героев.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių