Laivų savininkams trūko kantrybė

Nuo ankstaus ryto prie Klaipėdos savivaldybės šurmuliavo mažųjų laivų savininkų piketas. Susirinkusieji reikalavo, jog jiems būtų skirta vieta Danės upėje.

Mažųjų pramoginių ir žvejybinių laivų savininkams buvo pažadėta 350 metrų krantinės dešiniajame Danės upės krante, o žiemos metu šimtas metrų krantinės Pilies užutėkyje. Pasak Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ pirmininko Algirdo Valentino, nerasdama laivams vietos valdžia paliktų keturiolika įmonių be darbo.

„Mūsų laivams neleidžiama stovėti Danės upėje, nes neva mes trukdome keltų eismui. Kiek mačiau Danės krantinių rekonstrukcijos planus, vietos mums ten nenumatyta",- teigė A.Valentinas.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius pažadėjo, jog mažųjų laivų savininkų problemos bus svarstomas jau šiandien.

„Šiuo klausimu turėtų rūpintis ne tik savivaldybė, bet ir Susisiekimo ministerija, Žemės ūkio ministerija. Mažiesiems laivams tikrai bus skirta vieta“, - žadėjo Klaipėdos meras.

Pasak piketo dalyvių, tai paskutinis taikus protestas. Jei Klaipėdos meras neištesės savo pažadų, laivų savininkai žada kreiptis į generalinę prokuratūrą, o jei prireiks net laivais užblokuoti Danės upę.


Šiame straipsnyje: laiveliaikrantinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių