Laivų statytojų ir remontininkų asociacija tapo CESA nare

Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija (LLSRA) visuotiniu Europos laivų statyklų asociacijų bendrijos (CESA) narių pritarimu š.m. gegužės mėnesį, generalinės asamblėjos metu buvo priimta į šią tarptautinę asociaciją. Bukarešte vykusios generalines asamblėjos metu taip pat svarstyti ir kiti klausimai, tarp kurių pagrindiniai - finansų ir ekonomikos krizė bei neatsiejamas jos poveikis pasaulio laivų statybos pramonei.

Pasak LLSRA prezidento Arnoldo Šileikos, prisijungimas prie CESA yra labai reikšmingas įvykis ne tik visiems LLSRA nariams, bet ir visai laivų statybos ir remonto industrijai Lietuvoje. „Priklausymas šiai autoritetingai organizacijai atveria LLSRA nariams puikias galimybes tiesiogiai dalyvauti teikiant pasiūlymus Europos laivų statybos ir remonto industrijos politikos formavimui, dalyvauti įvairiuose inovatyviuose moksliniuose - tiriamuosiuose  projektuose, techninių komitetų darbe, svarstant IMO direktyvas bei problemas. O taip pat tai įgalina mus nuolat gauti naujausią informaciją apie laivų statybos ir remonto pasaulinę rinkos situaciją bei koordinuoti veiksmus grėsmingoje konkurencinėje kovoje su Pietryčių Azijos šalių laivų statyklomis bei remonto įmonėmis“, - ateities perspektyvomis džiaugėsi A.Šileika.

Šiuo metu CESA bendrijai priklauso 16-ka nacionalinių laivų statytojų ir remontininkų asociacijų. Bendrija vienija daugiau kaip 300 laivų statyklų ir remonto įmonių visoje Europoje. Jose tiesiogiai įdarbinta virš 100000 darbuotojų, o bendrijos narių metinė apyvarta siekia 30 mlrd. eurų.

Laivų statyba yra strategiškai labai svarbi daugeliu požiūrių. Ji kuria pažangias technologijas, kurios suteikia daug naudos ir kitiems sektoriams. Aukštųjų technologijų pramonės sektoriuje laivų statybos sėkmė visų pirma yra grindžiama žiniomis.

Priklausymas CESA bendrijai leidžia sustiprinti dalykinį bendravimą ir nuomonių pasikeitimą tarp Europos laivų statybos ir remonto įmonių, taip pat leidžia kartu įvertinti esamą situaciją, pasidalinti patirtimi, kas ypatingai svarbu dabartiniame ekonominio sunkmečio laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių