Lankys socialinės rizikos šeimas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais planuoja iki metų pabaigos aplankyti kelias dešimtis socialinės rizikos šeimų.

Pasak Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Gražinos Aurylienės, šių metų pavasarį ir vasarą vykdyta prevencinė priemonė, kurios metu vakarais, po darbo valandų buvo lankomos vaikus auginančios socialinės rizikos šeimos, pasiteisino, todėl ir ateityje šeimos sulauks vizitų, kurių metu specialistai atliks skundų dėl vaiko teisių pažeidimo tyrimus, informacijos apie smurtą artimoje aplinkoje atvejų tyrimus, lankys problemiško elgesio nepilnamečius, augančius tiek savo tėvų, tiek globėjų šeimose. Vakarinių apsilankymų metu daugiausia dėmesio ir dabar, ir ateityje bus skiriama vaikų priežiūrai.

„Ši priemonė buvo efektyvi, po darbo mūsų specialistai lankomose šeimose randa kur kas daugiau žmonių, – sakė G. Aurylienė. – Be to, specialistai atvyksta lydimi policijos pareigūnų, tad ir susitikimai su gyventojais būna kokybiškesni.“

Anot vaikų teisėmis besirūpinančio skyriaus specialistų, socialinės rizikos šeimų, kuriose gyvena vaikai, mieste nemažėja. Vasarą buvo aplankytos 62 tokios šeimos. Vizitų metu aptikus pažeidimų, tenka rašyti administracinės teisės pažeidimo protokolus, pasitaiko, kad į socialinės rizikos šeimų apskaitą įrašomos naujos šeimos.

Vaiko teisių apsaugos skyrius jau pradėjo rudeninį šeimų lankymą. Vieno vakarinio reido metu mieste aplankoma iki 8 šeimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių