Laukimas pateisino klaipėdiečių lūkesčius

Po beveik 10 metų trukusios Lietuvos jūrų muziejaus akvariumo rekonstrukcijos savaitgalį klaipėdiečių laukė maloni staigmena. Naujovės išties pateisino lūkesčius, o muziejus, anot lankytojų, tapo vienu patraukliausių bei unikaliausių turizmo objektų ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

Sekmadienio popietę klaipėdiečiai plūdo į Smiltynę, į po užsitęsusios rekonstrukcijos atidaromą Jūrų muziejaus akvariumą, kuris Nerijos forte įrengtas prieš beveik 40 metų, o renovuoti pradėtas prieš dešimtmetį.

Per tris pirmąsias valandas atidarymo dieną muziejuje apsilankė tūkstantis žmonių. Įspūdį jiems paliko ne tik Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistų pasirodymas virš didžiojo baseino, bet ir ekspozicija bei visa aplinka.

"Per atidarymo šurmulį nespėjau pasikalbėti su lankytojais ir išgirsti jų nuomonę, labai tikiuosi, kad jiems patiko, nes darbo ir pastangų čia įdėta išties daug", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Tai, kad lankytojai pakliūva į modernią aplinką, liudija faktas, jog akvariumo patalpose visai nėra drėgmės pojūčio. Anksčiau tai buvo įprastas dalykas ir niekas tuo nesistebėjo.

Anot muziejaus atstovės Ninos Puteikienės, drėgmės ir kvapų nejaučiama dėl naujų oro kondicionavimo technologijų. Be to, gerokai pagerėjo ir gyvūnų gyvenimo sąlygos.

Dvidešimt keturiuose akvariumuose įkurdinta iki 100 šiltųjų vandenų bei 60 gėlavandenių žuvų ir bestuburių rūšių. Tai bent tris kartus daugiau negu buvo anksčiau.

"Mums patiems šita šventė labai graži ir atrodo labai pavykusi. Bilietai į atidarymo renginius buvo iššluoti per porą dienų. Akvariumo atidarymas buvo iššūkis, kuriam ruošiamės beveik metus. Pirmieji lankytojai turėjo galimybę pamatyti unikalų šokį virš vandens "Forto fantomas". Manau, kad ir ateityje muziejus bus atviras panašiems pasirodymams, nes jo aplinka labai estetiška. Laukiame pasiūlymų, kuriuos čia galėtume įgyvendinti", – tikino N.Puteikienė.

Pagrindinė rekonstruoto muziejaus akvariumo puošmena ir naujiena, masinanti lankytojus, – 25 m ilgio perregimas akrilo tunelis. Jis įrengtas po pagrindiniu baseinu, kuriame, stebindami savo dydžiu ir išvaizda, plaukioja eršketai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laivas SŪDUVIS

Laivas SŪDUVIS portretas
1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. 2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur Klaipėdoje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį.

Petryla

Petryla portretas
Kada paleisit delfinus į laisvę?

Jo

Jo portretas
Vietiniai gyventojai nė nenorėjo jungtis prie Vilniaus respublikos, o mes Sausio 15-ą bandom minėti kaip šventę. Ypač dabar tai aktualu, kai wilno šalies uzurpacija tapusi katastrofiška.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių