Lauko prekeiviai gudrauja

Atšilę orai į gatves išginė lauko prekeivius vaisiais ir daržovėmis. Tikrintojai jau nustatė gudragalvių, kurie pro viešosios tvarkos sergėtojų akis stengiasi praslysti pakišdami jau nebegaliojančius leidimus, kiti specialiai į bėdą įstumia savo darbuotojus.

Atšilę orai į gatves išginė lauko prekeivius vaisiais ir daržovėmis. Tikrintojai jau nustatė gudragalvių, kurie pro viešosios tvarkos sergėtojų akis stengiasi praslysti pakišdami jau nebegaliojančius leidimus, kiti specialiai į bėdą įstumia savo darbuotojus.

Nuo balandžio pradžios Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai jau tris kartus patraukė į uostamiesčio gatves tikrinti lauko prekeivių.

„Nemažai verslininkų turi leidimus, tačiau netrūksta ir saviveiklininkų“, – konstatavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Per rengtus patikrinimus nubausta dešimt lauke vaisiais ir daržovėmis prekiaujančių asmenų.
Pastebėta, kad neretai leidimų prekiauti neturintys asmenys bando tikrintojams pakišti jau nebegaliojančius dokumentus.

„Savivaldybės administracija išduoda leidimus prekiauti viešoje vietoje. Ji gali juos išduoti ir vienai dienai, ir mėnesiui, ir metams. Žinoma, jei leidimas buvo kelioms dienoms, žmogus tiesiog pamiršta, kad jo galiojimas pasibaigė. Tačiau tai nuo atsakomybės neatleidžia. Tą dieną, kai prekeivis prekiauja, jis privalo turėti galiojantį leidimą“, – tvirtino V.Valys.

Jei žmogus neturi leidimo prekiauti viešoje vietoje ir patenka į tikrintojų rankas, jam teks mokėti 20–100 litų dydžio baudą.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas pastebėjo, kad tokių, kurie jau buvo nubausti ir pakartotinio tikrinimo metu neturėjo leidimo, nepasitaikė.

Bauda yra baudžiamas tas, kuris dirba prekybos vietoje, nepaisant to, ar jis yra konkrečios įmonės darbuotojas, ar dirba įsigijęs verslo liudijimą.
Gudragalviai verslininkai nevengia pasinaudoti tokia sistema.

„Kartais būna, kad verslininkas turi įmonę ir ne visiems savo pardavėjams duoda tuos leidimus. O bausti turime tos prekybos vietos prekiautoją, kuris per patikrinimą leidimo neturėjo“, – aiškino V.Valys.

Šiuo metu uostamiestyje yra nubaustas tik vienas taip gudrauti bandęs verslininkas.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas pasakojo, kad dažnai tokie verslininkai baudas paskirsto keliems darbuotojams – kiekvieną kartą baudą gauna vis kitas.
Šiuo metu Klaipėdos savivaldybė yra išdavusi 70 leidimų vaisiais ir daržovėmis prekiauti viešose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
mano vietike :) visada cia perku darzowes ir waisius :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių