Lauko terasa žiemoja nelegaliai

Kai kurių verslininkų nuobaudos nebaugina. Už Lietuvininkų aikštėje net ir pasibaigus leidimui neišmontuotą vasaros terasą jos savininkai sankcijų sulaukė jau seniau, bet statinys iki šiol nepašalintas.


 

Kai kurių verslininkų nuobaudos nebaugina. Už Lietuvininkų aikštėje net ir pasibaigus leidimui neišmontuotą vasaros terasą jos savininkai sankcijų sulaukė jau seniau, bet statinys iki šiol nepašalintas.

Nors vasara seniai baigėsi, tačiau ne visi uostamiesčio verslininkai skuba susitvarkyti. Dar pernai už Lietuvininkų aikštėje laiku neišmontuotą lauko kavinės terasą jos savininkai sulaukė baudos.

Jie turėjo kuo skubiau pašalinti laikinąjį statinį, tačiau iki šiol terasa tebestūkso.

„Po Naujųjų jie žadėjo prasitęsti leidimą, tačiau jo dar nėra gavę, tik rašo prašymus pastarajam gauti. Jeigu neprasitęs, vėl kviesimės ir bausime“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pašnekovo teigimu, bauda už tokį pažeidimą siekia nuo 5 iki 28 eurų. Tikėtina, kad tokia suma nebaugina verslininkų.

„Bauda nėra didelė, tačiau jeigu verslininkai yra bausti kelis kartus, jiems gali nebeišduoti leidimo“, – dėstė V.Valys.

Poskyrio vedėjas pastebėjo, kad ši terasa – ne pirmoji, dėl kurios bendrovė sulaukia sankcijų. Prieš kurį laiką tuos pačius verslininkus teko raginti susitvarkyti reikiamus dokumentus, susijusius su lauko terasa kitoje miesto vietoje.

Prasidėjus 2016-iesiems, tikrintojai vėl akyliau stebės mieste sumontuotus laikinus statinius. Žadama tikrinti, ar jų savininkai turi visus dokumentus, ar objektai nėra apleisti ir nenaudojami.

„Sankcija, žinoma, nėra per didelė, tačiau taikoma administracinė nuobauda, kuri galioja visus metus. Nuo to reputacija nedidėja“, – pastebėjo V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Neina suprasti ,kaip ir kam trukdo ,juk ji tvarkinga ,greit pavasaris ,gal tikrai perdaug tarnautojų /valdinykų/ir jie neturi ką veikti o jei šuo neturi ką veikti ,laižo savo pautus.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Įdomu kam jos trukdo? Nebent valdininkams kurie neturi ko veikti. Ar jie žino kiek kainuoja jos nuardymas, sandėliavimas, vežimas, vėl statymas. Visa tai įeina į sąnaudas. Vasara prisieis kelti kainas. Valdininkams nuo to tik geriau, o verslininkams ir mums mirtingiesiems? Gaila valdžiažmogių. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių