Lauktasis Pajūrio gatvės remontas – kitąmet

Pagrindinės Tauralaukio gatvės rekonstrukcijai netrukus turėtų būti uždegta žalia šviesa. Jei techninį projektą patvirtins Lietuvos automobilių kelių direkcija, Pajūrio gatvė, kuri atsiremia į Palangos kelią bei Klaipėdos gatvės dalį, pasikeis kardinaliai.

Pasitarime dėl Pajūrio gatvės dalyvavęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius teigė, kad netrukus turėtų būti patvirtintas rekonstrukcijos techninis projektas. Tik tada šioje gatvėje prasidės realūs darbai.

"Sulaukėme keleto pasiūlymų iš Vilniaus, Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Susitikime su savivaldybės administracijos darbuotojais aptarėme techninius klausimus. Visi nori, kad kuo greičiau prasidėtų darbai, bet tai priklausys nuo suderinimo", – tikino O.Mariničius.

Šį projektą įgyvendina Klaipėdos savivaldybė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija, nes apie 1,4 km ilgio gatvė yra valstybinės reikšmės rajoninis kelias.

"Direkcijos specialistai apžiūrėjo ir pasiūlė pakoreguoti projektą. Tarpusavyje aptarėme, ką galime padaryti, ko – ne. Pirmadienį nuvažiuosime pas juos ir priimsime galutinį sprendimą",– aiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Numatyta ne tik sutvarkyti dangą, bet ir šaligatvius, vietose, kur jų nėra, įrengti naujus.

V.Švedo teigimu, prie Dvaro slėnio gyvenvietės atsiras ir žiedinė sankryža.

Esą remontas galėtų startuoti kitąmet.

"Vėlyvą rudenį jau norėtume turėti rangovą, pasiruošti darbams ir iškart po žiemos pradėti. Dabar orientuojamės į vidines Tauralaukio gatveles, kur gyvenamieji namai, o paskui griebsimės pagrindinės", – teigė skyriaus vedėjas.

Pajūrio gatvės važiuojamajai daliai atnaujinti finansavimą skiria Lietuvos automobilių kelių direkcija. Savivaldybės lėšomis abiejose kelio pusėse bus įrengti dviračių, pėsčiųjų takai, inžineriniai tinklai.

Po rekonstrukcijos Pajūrio gatvė pasikeis iš esmės.

Numatyta, kad ji bus keturių juostų – po dvi viena kryptimi. Atnaujinti numatyta ir sankryžas. Taip pat bus rekonstruota ir dalis Klaipėdos gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Metai jau baigėsi, tai kur ta rekonstrukcija?

Tauralaukis

Tauralaukis portretas
Tai kada bus pradeta rekonstrukcija?

Darius

Darius portretas
Klaipėdos gėda šis tiek daug metų ne remontuojamas kelias!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių