LCC metė iššūkį čempionams

Klaipėdoje vietos LCC tarptautinis universitetas (LCC) metė iššūkį čempiono titulą ginantiems Kauno Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkams ir pralaimėjo jiems tik po atkaklios kovos rezultatu 81:88 (21:19, 19:17, 20:31, 21:21).

Prieš šias rungtynes VDU komanda paskelbė į savo gretas įtraukianti Joną Mačiulį ir Paulių Jankūną, tačiau krepšininkai į Klaipėdą neatvyko. Apsidžiaugę šiuo faktu šeimininkai drąsiai kibo į atlapus labiau tituluotiems varžovams ir išsiveržė į priekį. Pirmojo kėlinio viduryje LCC pirmavo 13:8. Nuo šio momento svečiai, kurių gretose ir be J.Mačiulio ir P.Jankūno netrūksta garsių pavardžių, nusprendė nebejuokauti ir išlygino rezultatą, o po P.Butkevičiaus tritaškio išsiveržė į priekį 17:15. Šeimininkai atsakė tritaškiu paskutiniąją atakos sekundę ir laimėjo ketvirtį 18:17.

Ir antrajame ketvirtyje mažesni ūgiu šeimininkai drąsiai siautė po varžovu krepšiu - 28:19. VDU krepšininkai vėl buvo priversti žaisti aktyviau ir netrukus pasivijo varžovus iki 28:27, po Š.Vasiliausko tritaškio išsiveržė į priekį 30:28. LCC vėl persvėrė rezultatą savo naudai ir po dviejų P.Žurnos baudos metimų  pirmavo 40:32. LCC iki didžiosios pertraukos leido šiek tiek priartėti varžovams ir po dviejų ketvirčių pirmavo 4 taškų skirtumu.

Trečiajame ketvirtyje Š.Vasiliauskas tritaškiu sumažino VDU atsilikimą iki 44:42, netrukus ir išlygino rezultatą 47:47. LCC vėl sugebėjo įgyti persvarą - 55:50. P.Butkevičius dviem taškais vėl išlygino rezultatą 55:55. Netrukus Š.Vasiliauskas gražiai mestelėjo kamuolį virš krepšio į kurį gražu judesiu kamuolį nukreipė P.Butkevičius - 57:61. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau siautėjo trečiajame ketvirtyje ir po Š.Vasiliausko eilinių dviejų taškų ir G.Leonavičiaus dvitaškio VDU įgijo didžiausią persvarą rungtynėse 67:57.

Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo žaibiškomis VDU kontratakomis, tačiau LCC neliko skolingi ir atsakė keturiais sausais taškais, sumažindami atsilikimą iki 5 taškų. Labiau patyrę kauniečiai ramiai laikė žaidimo gijas savo rankose ir nepersistengdami rinko taškus. Rungtynių pabaigoje VDU įgijo 14 taškų persvarą, kuri iki rungtynių pabaigos likus dvejoms minutėms ištirpo iki 5 taškų. Tačiau po greitos kontratakos dvitaškį pataikė A.Viskontas, netrukus iš viršaus į krovė G.Leonavičius ir VDU šventė sunkią pergalę rezultatu 88:81.

„Sunku varžytis su komanda, kurios meistriškumas visa galva aukštesnis. Pralaimėjome kovą o krepšiais, tad nusileidome varžovams pelnytai. Apskritai, esame patenkinti sezonu, nes pirmą kartą universiteto istorijoje patekome į atkrintamąsias varžybas“ - po dvikovos sakė pirmąsias rungtynes kaip vyriausiasis treneris dirbęs LCC strategas Marius Tamolis.

„Sunku nuteikti komandą, nes rungtynės praktiškai nieko nebelėmė. Žaidėme linksmai, dar linksmiau, kad laimėjome“ - trumpai pergalę apibūdino VDU vyr. treneris Arūnas Juknevičius.

Atkrintamosiose rungtynėse LCC krepšininkai kovos su ŠU studentais.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių