LCC tarptautinis universitetas švenčia 20-ąjį jubiliejų

1991-aisiais įkurtas LCC tarptautinis universitetas sėkmingai įsitvirtino Klaipėdoje, tapo neatsiejama uostamiesčio dalimi ir šiemet švenčia jau 20-ąjį veiklos jubiliejų.

Daugiau nei 1200 absolventų per du dešimtmečius paruošęs, pastatęs vieną moderniausių Lietuvoje studentų miestelių ir puikią reputaciją tiek regione, tiek užsienyje pelnęs universitetas į šventinius jubiliejaus renginius pakvies jau visai netrukus – rugsėjo 21-25 dienomis.

Pagrindiniu iškilmių akcentu taps rugsėjo 23-ąją, 17 val., Lietuvininkų aikštėje šurmuliuosianti Pasaulio tautų mugė. Jos metu LCC tarptautinio universiteto studentai, kurie šiemet atvyko net iš 25 pasaulio šalių, pristatys savo gimtuosius kraštus, supažindins miestiečius su savo valstybių kultūra ir paveldu. Renginio metu savo programas scenoje rodys ir Klaipėdoje įsikūrusios tautinių mažumų bendruomenės. Į Pasaulio tautų mugę ketina atvykti ir Lietuvoje reziduojantys kitų valstybių ambasadoriai bei kiti diplomatai.

LCC tarptautinis universitetas yra Lietuvoje ir užsienyje pripažinta aukštoji mokykla. Įkurtas 1991 m. šiandien LCC tarptautinis universitetas yra viena moderniausių aukštųjų mokyklų ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione.

Prieš dvidešimt metų studijas LCC pradėjo pirmoji būsimųjų bakalaurų grupė, kurioje tuo metu buvo viso labo 22 studentai. Šiais akademiniais metais universitetas pasitiko per 650 studentų. Per du dešimtmečius pasikeitė ne tik studentų skaičius. Vietoje nuomojamų atsirado savi pastatai – Klaipėdoje, Kretingos gatvėje, kelių hektarų teritorijoje įsikūrė kone moderniausias Lietuvoje studentų miestelis, kuris nuolat plečiasi. Rugsėjo 23-ąją bus iškilmingai atidarytas jau antrasis šiuolaikiškas studentų bendrabutis – Enns namai, kuriame jau apsigyveno 140 naujų gyventojų.

Pagrindinis LCC propaguojamo vakarietiškojo mokymo principas – teikti platų išsilavinimą, skiepyti krikščioniško gyvenimo vertybes, lavinti jaunimo bendrąją erudiciją, saviraišką, ugdyti aktyvias, doras ir sąžiningas asmenybes, gebančias prisitaikyti prie nuolat kintančių visuomenės poreikių. Modernūs pastatai ir įranga, dinamiška universiteto bendruomenė, įvairi veikla po paskaitų, draugiška ir svetinga atmosfera sudaro sąlygas studentams bręsti ir augti kaip asmenybėms.


Šiame straipsnyje: LCC Tarptautinis universitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių