L.Donskis įspėjo: „Klaipėda gali tapti kreminiu pyragaičiu“

„Idėjos brangesnės nei pinigai“, – tuo įsitikinęs europarlamentaras Leonidas Donskis pateikė savas vizijas, kokią mato Klaipėdą po 20 metų.

Trečiadienį susitikęs su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku europarlamentaras išsakė savo vizijas, kaip įsivaizduotų uostamiestį po kelių dešimtmečių Lietuvos ir Europos kontekste.

L.Donskis pasidžiaugė, kad Klaipėda kaip laisvas miestas, kur figūruoja jūra ir uostas, dabar nebėra tik moksleivių rašinėlių tema.

Europarlamentaras pastebėjo, kad miestas pastaruoju metu tapo kur kas gražesnis. Tačiau jis įspėjo, kad čia slypi tam tikrų pavojų – nuolatinis miesto gražinimas Klaipėdą gali paversti kreminiu pyragaičiu.

L.Donskis įsitikinęs, kad uostamiestis turėtų tapti ne tik džiazo, bet ir menų sostine. Jis siūlė čia organizuoti Šiaurės regiono eseistų susibūrimą. Tuo labiau, kad Klaipėda turi vieną geriausių Lietuvos eseistą ir poetą Gintarą Grajauską.

Svečias taip pat siūlė rengti literatūrinius skaitymus, į kuriuos galbūt net galėtų įsitraukti politikai. Panašus renginys vyksta Visbyje. L.Donskis pažadėjo, kad mielai prisidėtų prie minėtųjų renginių organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
kreminis pyragaitis apkakotas sunu kakuciais ..... iki pyragaicio dar toli , ir del renginiu ir miesto isvaizdai

jo

jo portretas
apie kokius čia nuolatinius gražinimus jis svaigsta,kažkaip niekaip nepastebiu,gal apie valdžios nuosavų namų kiemus

Leonidai

Leonidai portretas
Tai zmones po 1945metu okupave vokiska Memeli paverte ji kreminiu pyragaiciu su griuvenom,chrusciovkem,kulturos stoka..Turbut per karstai kepe,kad siudas gavosi?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių