Lėbartų kapinėse – minios klaipėdiečių

Klaipėdiečiai ilgąjį savaitgalį lankė artimųjų kapus – Joniškės ir Lėbartų kapinėse žmonių buvo minios.

Tačiau nesklandumų pavyko išvengti. Žmonių srautai per keturias dienas išsiskirstė, todėl vykstantiems į kapines dusti spūstyse nereikėjo.

Nors Visų šventųjų diena minima lapkričio 1-ąją žmonės į Lėbartų kapines plūdo visas ilgojo savaitgalio dienas.

Eismas į Lėbartų kapines, kuriose yra keliasdešimt tūkstančių kapų, todėl prieš Vėlines jos itin lankomos, buvo organizuotas taip, kaip kelerius pastaruosius metus, todėl nesklandumų pavyko išvengti. Eismą reguliavo ir gausios policijos pareigūnų pajėgos.

Žmonės piktinosi tik tuo, jog automobilių statyti nebuvo galima kapinių prieigose esančiose šalikelėse – jos buvo atitvertos „Stop“ juosta.

Automobilius buvo galima palikti tolėliau nuo kapinių esančiose aikštelėse. Tai piktino ne tik artimųjų kapų lankyti atvykusius žmones, bet ir prekeivius. Jų nuomone, toks sprendimas žlugdo verslą, nes esą žmonės negali sustoti nusipirkti žvakių ir gėlių.

Prie Lėbartų kapinių žvakių buvo galima įsigyti už 1-10 litų, puokščių – už 5-60 litų, o chrizantemų šakelę – už 3 litus.

Daugybę klaipėdiečių išgirdo raginimą į kapines vykti ne savo, o viešuoju transportu. Į Lėbartų kapines kursavo kur kas daugiau nei įprastai autobusų ir beveik visi jie buvo sausakimši.

Vienintelis minusas – į autobusą buvo galima įlipti tik per priekines duris, todėl prie jų susidarydavo keleivių eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama  portretas
megstam vaziuot į kapines jau temstant. Taip vis tikimes ir spusčių išvengti. tik pasirodo ne mes vieni tokia gudručiai - vakar apie 6 val. tiek aikštelėse mašinų, tiek kapinėse žmonių buvo daug.

As

As portretas
Kiekvienais metais prie kapiniu daugeja geliu pardaveju, i viena masinu stovejimo aikstele jau ir preitais metais masinu neileido,o kitais metais jau ir kita aikstele bus tik gelininkams turbut. masinu stovejimo vietu kiekvienais metais vis mazeja ir mazeja... Darosi pikta.

Pranas

Pranas portretas
Ačiū policijai, ji tikrai užtikrino saugų privažiavimą prie kapinių, geras įdirbis. Puiku!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių