Ledo ritulys Klaipėdos mieste – už borto

Į Klaipėdoje prioritetinių sporto šakų sąrašą patekti ir geresnį finansavimą iš miesto biudžeto užsitikrinti nori ir uostamiesčio ledo ritulininkai. Tačiau, panašu, kad jų viltys neišsipildys.

Į Klaipėdos savivaldybę ir miesto tarybą kreipėsi Lietuvos ledo ritulio federacijos ir Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos vadovai. Jie paprašė, jog ši sporto šaka būtų įtraukta tarp prioritetinių Klaipėdoje.

Prašymai grindžiami tuo, jog ledo ritulys per pastarąjį dešimtmetį uostamiestyje esą tapo labai populiarus.

Klaipėdoje veikia dvi vaikų ledo ritulio mokyklos, kurias lanko 120 vaikų. Be to, uostamiestyje yra ir trys ledo ritulio suaugusiųjų komandos, kurių gretose sportuoja apie 150 žmonių.

Prašymuose nurodyta, jog nepaisant menko šios sporto šakos Klaipėdoje finansavimo, vaikų ir suaugusiųjų komandos jau pasiekė neblogų sportinių rezultatų.

Ledo ritulininkai patekti tarp Klaipėdos prioritetinių sporto šakų siekia, nes joms kasmet skiriamas kelis kartus didesnis finansavimas nei tų sporto šakų, kurioms neteikiama pirmenybė, atstovams.

Ledo ritulininkams iš miesto biudžeto šiemet skirta beveik 17 tūkst. litų. 9 tūkst. 900 litų gavo vaikų ledo ritulio mokykla „Skatas“, o 7 tūkst. litų paremti „Sadvitos“ sportininkai, dalyvaujantys Lietuvos ir Liepojos ledo ritulio pirmenybėse.

Ledo ritulininkus vienijančios federacijos prašymas neįtikino nei uostamiesčio valdininkų, nei politikų.

„Ši sporto šaka Klaipėdoje neatitinka kriterijų, kad būtų įtraukta tarp prioritetinių – trūksta trenerių, nėra nuosavos sporto bazės, nevyksta miesto renginiai, nėra jokių šių kelių klubų bendros valdymo struktūros“, - vardijo Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Jo nuomone, prioritetinių sporto šakų Klaipėdoje ir taip yra per daug, tad jau būtina šį sąrašą peržiūrėti.

Prioritetinės sporto šakos Klaipėdoje:

Krepšinis

Futbolas

Vyrų rankinis

Lengvoji atletika

Sunkioji atletika

Plaukimas

Irklavimas

Dviračių sportas

Laisvosios imtynės

Sportiniai šokiai

Buriavimas


Šiame straipsnyje: ledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių