Leista naudoti Šiaurės rage naujai pastatytą pirsą

Jau buvo pasirašytas naujai pastatyto pirso prie krantinės Nr. 26 (Šiaurės ragas) statybos užbaigimo aktas. Minėtas pirsas bus naudojamas bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltams švartuoti, kurie anksčiau buvo švartuojami Danės upėje.

„Šis Uosto direkcijos įgyvendintas projektas bei įdėtos lėšos yra puiki socialinė investicija į miestiečių gerovę. Taip pat verta paminėti, kad „Smiltynės perkėlos“ keltų iškėlimas svarbus ne vien tik socialine prasme, bet ir saugumo – šis keltų perkėlimas užtikrins saugų keltų plaukiojimą, nes Danės upėje intensyvėja laivyba pramoginiais ir mažaisiais laivais“, - teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Pirso prie krantinės Nr. 26 statyba prasidėjo 2009 metų liepos 7 dieną su „Klaipėdos hidrotechnika“ pasirašius statybos rangos sutartį. Kadangi rangovas bendrovė „Klaipėdos hidrotechnika“ nevykdė sutartinių įsipareigojimų, rangos sutartis nuo 2010 m. balandžio 9 d. buvo nutraukta, kai iki sutartinių įsipareigojimų įvykdymo buvo likusios kelios savaitės.

Paraleliai buvo sprendžiamas ir kitas, su šio objekto statyba susijęs, klausimas – krantinės Nr. 26 dalies perdavimas Uosto direkcijai patikėjimo teise valdyti, naudoti ir ja disponuoti. Iki tol Klaipėdos miesto savivaldybės patikėjimo teise valdoma minėtos krantinės dalis LR Vyriausybės nutarimu Uosto direkcijai (valdyti, naudoti ir ja disponuoti) buvo perduota 2010 metų gegužės 21 dieną.

„Klaipėdos hidrotechnikos“ nebaigtus ir papildomus statybos darbus tęsė „Hidrostatyba“, su kuria statybos darbų sutartis buvo pasirašyta 2010 metų liepos 8 dieną. Bendra šio objekto statybos kaina – 1,5 mln. litų. Darbai objekte prasidėjo kitą dieną po sutarties pasirašymo ir buvo baigti, kaip ir numatyta – po 5 mėnesių, t. y. 2010 metų gruodžio 9-ąją.

Komisija objekto „Pirso statyba prie krantinės Nr. 26“ statybos užbaigimo procedūroms atlikti susirinko 2011 m. vasario pabaigoje ir š. m. kovo 15 dieną buvo pasirašytas statybos užbaigimo aktas.


Šiame straipsnyje: Šiaurės ragasŠiaurinis ragas

NAUJAUSI KOMENTARAI

aleksas

aleksas portretas
bepigu girtis padarius darbus, kai " Klaipėdos hidrotechnika" padarė pagrindinius povandeninius darbus ir juos pridavė, o kiti darbai atimti sužaidus principams, likusius darbus galėjo padaryt bet kuri bendrovė susipažinusi su tiltų statyba ir turinti tiems darbams licenzijas

sawas

sawas portretas
pagaliau baigtas objektas kuris atneš naudos ir Smiltynės perkėlai ir Klaipėdiečiai pagaliau turės pastovią vietą, nereikės bėgioti nuo vienos krantinės prie kitos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių