Lėktuvų takas Nidoje lieka uždarytas

  • Teksto dydis:

Prieš metus pradėjęs veikti prie Nidos esantis lėktuvų kilimo ir tūpimo takas šiemet orlaiviams greičiausiai liks uždarytas, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Norint eksploatuoti objektą būtina pakeisti jo statusą, įteisinti jį kaip aerodromą. Tuo tikslu reikia koreguoti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemą, bet tai nevyksta ir neaišku, ar ateityje bus atsižvelgta į mūsų prašymą“, - „Lietuvos žinioms“ sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Anot dienraščio, Bulvikio rage esančio orlaivių kilimo ir tūpimo tako nebegalima eksploatuoti nuo kovo 30 dienos. Tai lėmė Lietuvos kariuomenės vado pakeistas įsakymas, susijęs su skrydžiais pasienio zonoje. Savivaldybės atstovai teigia, kad objektui suteikus aerodromo statusą kariuomenės vado įsakymas negaliotų.

„Reikia keisti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemą, tam turi pritarti Vyriausybė, bet niekas nedaroma. Ginklų dar nesudedame, tačiau vilčių turime nedaug“, - kalbėjo Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas.

Anot „Lietuvos žinių“, pernai take leidosi per 40 lėktuvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Žaliems žmogeliukams' tako uždarymas nieko nereiškia. O dronų epochoje ir žvalgyba iš oro kitaip vykdoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių