Lengvatos verslininkams supjudė Klaipėdos politikus

Lengvatos senamiesčio verslininkams sukiršino uostamiesčio politikus. Kai kurie jų net ėmė svaidytis kaltinimais, jog miesto taryboje „stumiami“ korupcija trenkiantys sprendimai.

Lengvatos senamiesčio verslininkams sukiršino uostamiesčio politikus. Kai kurie jų net ėmė svaidytis kaltinimais, jog miesto taryboje „stumiami“ korupcija trenkiantys sprendimai.

Kai kurie politikai jau anksčiau inicijavo, jog būtų peržiūrėta senamiesčio verslininkams taikomo nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų tvarka.

Tokią užduotį valdininkai atliko ir pakoregavo tvarką, o projektą pristatė trečiadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje.

Anot Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, esminiai pakeitimai yra tokie, kad į nekilnojamojo turto mokesčio lengvatas už praėjusius metus galės pretenduoti tie senamiesčio verslininkai, kurie veiklą vykdo ir einamaisiais metais. Taip siekiama, kad verslininkai iš senamiesčio nepabėgtų, kai tik gaus lengvatų.

Dar vienas pakeitimas – nekilnojamojo turto mokesčio lengvata, taikoma pastatų, kurių savininkai suremontavo fasadą, stogą ar greta įrengė mažosios architektūros detalių, puošybos elementų, bus skaičiuojama ne tris metus, kaip iki šiol, o dvejus metus.

„Tai absoliuti korupcija atleidinėti nuo mokesčių tuos, kurie prie pastato įrengė puošybos elementus.  Juk tai gali būti ir suoliukas, ir iškaba, ir kažkokia gėrykla. Tikra nesąmonė sudaryti tokais sąlygas, kad verslininkai už nieką gautų lengvatų. Todėl ir sakau, kad šiuo sprendimu dėl lengvatų kas nors asmeniškai yra suinteresuotas“, - miesto tarybos posėdyje žodžių į vatą nevyniojo politikė Zita Šličytė.

Ji siūlė išvis naikinti lengvatas senamiesčio verslininkams, nes esą tie, kurie moka kurti verslą, dirbs sąžiningai, išgyvens ir be lengvatų.

Jai tarsi pritarė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas. „Viešumoje nuolat girdėti verslininkų skundų, kad savivaldybė jiems nesuteikia jokių nuolaidų, nepadeda plėtoti verslo. Tačiau jei paskaičiuotume, kiek miesto biudžetas praranda pajamų tik todėl, kad netaikome maksimalių nekilnojamojo turto ar žemės mokesčio tarifų, susidarytų keliasdešimt milijonų litų. Todėl kai vėl bus rengiama visuotinė klaipėdiečių apklausa, siūlysiu, kad joje apsirastų klausimas, ar miesto biudžeto sąskaita reikia remti verslą“, - rėžė A.Šulcas.

Tokie drastiški pasisakymai šokiravo miesto tarybos narė Liliją Petraitienę. „Kiekvienas mūsų, eidamas į rinkimus, žadėjome gaivinti senamiestį, o jis yra numiręs. Tai ko verti mūsų pažadai? Jei dar atimsime ir dabar teikiamas lengvatas, senamiesčio visiškai nebeturėsime“, - į ateitį žvelgė ir į realybę sugrįžti kvietė L.Petraitienė.

Jos siūlymu politikai tarsi pasinaudojo. Jie pritarė valdininkų pasiūlytai nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų senamiesčio verslininkams teikimo tvarkai. Ji įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Nekilnojamojo turto mokesčių lengvatas gaunantys senamiesčio verslininkai į miesto biudžetą sumoka 30-50 proc. mažiau nei priskaičiuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
Petraitienes astrus, bet teisingas liezuvis sako tiesa. Tik gaila ne visi zmones tai mato ar suvokia.

Šluota

Šluota portretas
Prie savo durų šiukšlių nesusirenka tie jūsų globojami verslininkai.

Gyventoja

Gyventoja portretas
Teisingai pastebėjo Petraitienė "neturėsime senamiesčio". Tik nelabai suvokia , kas kelia grėsmę. Iš senamiesčio bėga normalūs verslininkai, normalūs gyventojai, normalūs žmonės apskritai. Senamiestyje vėlai vakare ir naktimis siautėja nevaldomos girto jaunimo gaujos ir bomžai.Gyvename ten 50 metų, niekada nebijojome vėlesniu laiku būti lauke. Dabar - muštynės, kaukimai, girti , apsvaigę nuo narkotikų kaip zombiai šlaistosi gatvėmis, rūko kiemuose, dergia savo ekstrementais gyventojams prie durų, laužo lietvamzdžius, iš klombų rauna gėles, daužo butelius, vemia ir t. t. Tikra tiesa - SENAMIESČIO GREIT NEBETURĖSIME.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių