Lenkai pasirinko ne savus, o Klaipėdos uostą

Klaipėdos konteinerių terminalui pavyko laimėti konkursą krauti vėjo jėgaines, kurios bus išgabentos į Lenkiją.

Lenkai tai nusprendė ne tik dėl kainos, bet ir gabenimo greičio, kurį lemia geresnė Lietuvos kelių infrastruktūra, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Iš Ispanijos į Klaipėdos konteinerių terminalą bus atplukdyta pirmoji vėjo jėgainių partija, kuri bus išgabenta į Lenkijos Suvalkų regioną. Iš viso liepos mėnesį trimis specializuotais laivais bus atplukdyta 15 vėjo jėgainių, kurių bendras svoris siekia apie 4, 8 tūkst. tonos, o sunkiausia detalė sveria apie 87 tonas.

Nestandartiniam kroviniui lenkai pasirinko ne savus -Gdansko ar Gdynios uostus, o Klaipėdą, nors atstumas vežti sausuma tiek iš Lietuvos, tiek iš Lenkijos uostų panašus.

Pasak Klaipėdos konteinerių terminalo direktoriaus Vaidoto Šileikos, krovinį iš Klaipėdos galima nugabenti 3-4 dienomis greičiau, nors atstumas yra panašus ir iš Lenkijos uostų. Tai lemia geresnė Lietuvos kelių infrastruktūra.

Anot jo, šiuo metu išnaudojama apie pusė terminalo pajėgumo, tad papildomi kroviniai yra reikšmingi kompensuojant sumažėjusius ir vis dar visiškai neatsikuriančius konteinerių srautus.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Šaunuoliai. Taip ir toliau.

na

na portretas
kaip Jus, Nagli, saket? Klaipeda - kurortinis miestas, o dabar dziaugiates siuo ivykiu, apsispreskit. As visada buvau uz tikra uosta, todel tikrai nuosirdziai dziaugiuos siuo ivykiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių