„Liepaitė“ kyla į kovą prieš „Maximą“

Uostamiesčio lopšelis-darželis "Liepaitė" nebenori alkoholiu prekiaujančiųjų kaimynystės. Ugdymo įstaiga prašo, kad kaimynystėje įsikūrusioms parduotuvėms būtų uždrausta pardavinėti svaigalus. Kadangi tokio prašymo patenkinti neįmanoma, siūloma darželį apjuosti aukštesne tvora.


 

Uostamiesčio lopšelis-darželis "Liepaitė" nebenori alkoholiu prekiaujančiųjų kaimynystės. Ugdymo įstaiga prašo, kad kaimynystėje įsikūrusioms parduotuvėms būtų uždrausta pardavinėti svaigalus. Kadangi tokio prašymo patenkinti neįmanoma, siūloma darželį apjuosti aukštesne tvora.

Būriuojasi girtuokliai

Baltijos pr. įsikūręs lopšelis-darželis "Liepaitė" savivaldybei pateikė raštą, kuriame prašo drausti prekiauti alkoholiniais gėrimais netoliese esančiame daugiabutyje įsikūrusiai parduotuvei bei prekybos centrui "Maxima".

Vakar posėdžiavusios Klaipėdos savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas Saulius Liekis pastebėjo, kad problemų dėl prekybos alkoholiu greta minėtos ugdymo įstaigos iš tiesų esama.

"Už parduotuvės, netoli vadinamojo baseino, būriuojasi žmonės, kurie geria "Maximoje" įsigytą alkoholį. Todėl direktorė kreipiasi norėdama apriboti prekybą", – teigė S.Liekis.

Darželio kieme – baliai

Dienomis greta darželio girtaujantys klaipėdiečiai sutemus atsiduria šios įstaigos teritorijoje, todėl rytais čia aptinkama daug šiukšlių.

Būta atvejų, kai girtavę asmenys apgadino lopšelio-darželio turtą – nuplėšė palanges.

"Dieną, žinoma, vaikai eina į lauką ir mato, kas vyksta teritorijoje šalia – nelabai koks pavyzdys", – pastebėjo pirmininkas.

Pašnekovo teigimu, į tokią kovą ugdymo įstaigą pastūmėti galėjo šiemet įsigaliojęs alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimas, numatantis, kad alkoholiu prekiauti draudžiama laisvės atėmimo, karinėse ir sukarintos tarnybos, policijos ir kitose statutinėse, sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigose, šių įstaigų ir maldos namų teritorijose.

Uždrausti neįmanoma

Tačiau "Liepaitės" kova su prekybos banginiu pasmerkta pražūčiai.

Komisijos pirmininko teigimu, įstatymas kalba tik apie naujai įsikuriančias ir licencijų tokiai veiklai laukiančias įmones. Be to, jos turi planuoti įsikurti minėtų įstaigų teritorijose.

"Šie objektai įsikūrę toliau. Uždrausti "Maximai" prekiauti alkoholiu būtų sensacija", – neslėpė S.Liekis.

Uostamiesčio savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė paaiškino, kad savivaldybė gali tik nustatyti ribas, kokiu atstumu iki minėtų įstaigų alkoholiu prekiaujantieji negalėtų įsikurti.

Uždrausti prekiauti alkoholiu licenciją turinčiai įmonei dar sunkiau – būtinas ne tik bendruomenės narių prašymas, bet ir su konkrečia įmone susiję pažeidimai ar incidentai, gyventojų skundai.

Apsaugos tvora ir kameros

Pašnekovas pastebėjo, kad situaciją galima gelbėti stiprinant policijos patruliavimą bei įrengiant vaizdo stebėjimo kameras.

Savivaldybės administracijai bus siūloma darželį apjuosti aukštesne tvora, kurios greta girtaujantieji negalėtų perlipti ir ūžauti įstaigos teritorijoje.

Ugdymo įstaiga jau ėmėsi veiksmų – aplinkinių namų laiptinėse iškabinti skelbimai, kuriuose raginama apie incidentus pranešti policijai bei kurti saugios kaimynystės grupę.

S.Liekis neslėpė, kad šiuo metu netgi kova su vadinamaisiais pseudobarais būna sudėtinga.

"Jie dažnai skundžia sprendimus teismuose, ir būna sunku įrodyti faktus", – pripažino politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keistui

keistui portretas
tai kalba apie dvi skirtingas parduotuves viena daugiabutyje kita Maxima

Kestas

Kestas portretas
Cia girti rase straipsni? "netoliese esančiame daugiabutyje įsikūrusiai parduotuvei bei prekybos centrui "Maxima". tai maxima daugiabutyje? niekad nezinojau kad ten zmones dar gyvena tam pastate :D

lll

lll portretas
jei ne maxima pardavines tai yra salia iki parduotuve. bergzias reikalas. sekmes liepaitei
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių