Liepojoje atidaromas vasaros turizmo sezonas

  • Teksto dydis:

Kaip jau yra tapę įprasta, Liepojos vasaros turizmo sezonas simboliškai bus atidarytas antrą gegužės savaitgalį. Šiemet atidarymui skirti renginiai vyks dvi dienas. Pagrindinė šventinių renginių tema – gintaras. Šis akcentas parinktas baigiamos įrengti koncertų salės „Lielais Dzintars“ (vert. Didysis gintaras), savo duris atversiančiai šių metų lapkritį, garbei.

Nemokama ekskursija

Gegužės 9 d. vyks 11 val. kiekvienas liepojietis ir miesto svečias yra kviečiamas prisijungti prie gintaro rinkimo pamokos, vedamos patyrusios gintaro apdirbimo meistrės Ilzės Vainovskos.

Gintarai pramogaus nemokamai

Vasaros turizmo sezono atidarymo proga ypatingą staigmeną paruošė Liepojos olimpinis centras. Visi vardo Gintaras savininkai gegužės 9 ir 10 dienomis galės nemokamai mėgautis LOC Baseino&SPA malonumais (reikės pateikti asmenį patvirtinantį dokumentą).

Atvirų durų dienos viešbučiuose

Kad savo giminaičiams ir draugams, atvykstantiems į Liepoją pasisvečiuoti, galėtumėte pasiūlyti tinkamiausius viešbučius nakvynei, kviečiame gegužės 9 dieną užmestį akį į populiariausių Liepojos viešbučių kambarius. 

14 ir 15 val. savo duris smalsuoliams atvers „Europa City Amrita“,

13 ir 16 val. tokią pat galimybę suteiks „Superior Class Hotel Līva“,

13 ir 15 val. bus galima apsižvalgyti „Hotel Kolumbs“.

Špinatų vakarėlis

10-16 val. Žaliasis kaimo gėrybių turgelis

11 val. Žaliojo kokteilio gaminimo pamoka

11-14 val. „Špinatų lysvės“ vaikams

12 val. Rūgštynių sriubos virimo pamoka

12:30 ir 13:30 val. postfolkloro grupės „Zari“ koncertas

Gegužės 10 d. 14 val. – Tvido žygis

Kviečiame kartu paminėti Liepojos vasaros turizmo sezono pradžią tradiciniu Tvido žygiu. Renginio pagrindinė mintis yra suburti  praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio stiliumi pasipuošusius dviratininkus bendram žygiui po miestą. Ypač norime pakviesti prie žygio prisijungti šeimas. Tai puiki galimybė jaukiai ir smagiai su savo artimiausiais žmonėmis paminėti Motinos dieną. Galinis žygio taškas ir Tvido vakarėlio vieta – Dārza gatvės kūrybinis kvartalas. 13 valandą kviečiame visus surinkti Rožių aikštėje (lv. Rožu laukums) ir prisiregistruoti Tvido žygiui. Kad pagreitintumėte registraciją, prašome pateikti paraišką iš anksto čia: registracijos anketa.

15 – 18 val. Tvido vakarėlis Dārza gatvės kūrybiniame kvartale (Dārza iela 4/8).

Vakarėlio svečius linksmins  Liepojos muzikos mokyklos bigbendas, „Libava Sports“ mažieji šokėjai, stepo šokių grupė „Soul Tap“ ir vokalinė grupė „Šokolādes“.  Vakarėlio metu bus apdovanoti išradingiausio ir labiausiai Tvido žygio dvasią perteikiančio kostiumo savininkai. Čia pat veiks Retro fotostudija, kuriame šventės akimirkas ir nuotaikas bus galima įamžinti nuotraukose. Gintaro rinkimo pamokose surinktus baltiškojo aukso gabalėlius bus galima apdirbti amatininkų dirbtuvėlėse. Jų čia bus pačių įvairiausių.

Dėl dalyvavimo nemokamoje gintaro rinkimo pamokoje ir ekskursijoje būtina susitarti iš anksto telefonu +371634 80808, +37129402111 arba el.p. info@liepaja.travel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių