Lietaus nuotekų tinklų laukia remontas

Lietaus nuotekų tinklams pastaraisiais metais uostamiestyje skiriamas vis didesnis dėmesys. Šiemet numatyta sutvarkyti dar tris daugiausia rūpesčių keliančias vietas. Tokių yra apie pusšimtį.

Pinigai – trims objektams

Lietaus nuotekų tinklus uostamiestyje nuo praėjusių metų sausio pavesta prižiūrėti įmonei "Klaipėdos vanduo". Jų atnaujinimu, remontu rūpinasi ir bendrovė, ir savivaldybė.

Šiemet numatyta lietaus nuotekų tinklus atnaujinti trijose vietose. Darbai vyks ties Šiaulių g. 19 ir Debreceno g. 13, Nidos g. 12, 13, 15, 19, 21, Baltijos pr. 93 ir Taikos pr. 77 namais.

Pirmuosius du projektus įgyvendins bendrovė "Liutenas". Darbai atsieis apie 28,3 tūkst. ir 28,4 tūkst. eurų.

Baltijos prospekto ir Taikos prospekto kampe dirbs įmonė "Delagida". Nuotekų tinklų remontas čia atsieis apie 13,5 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė pasakojo, kad minėtų projektų įgyvendinimas bus finansuojamas iš praėjusių metų likusiomis lėšomis.

"Minėtose vietose lietaus nuotekų tinklai yra labai seni. Jie sugriuvę, sudilę, priaugę medžių. Remonto tikrai reikėjo", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Sąraše – 50 vietų

Pasak A.Montvilienės, remontui atrinktos pačios problemiškiausios vietos. "Klaipėdos vanduo" yra pateikusi jų sąrašą. Pastarajame – 50 vietų, kur yra problemų.

"Priekyje yra tos, kur situacija sudėtingiausia. Dabar po truputį tas vietas remontuojame. Po kelis objektus. Viskas priklauso nuo to, kiek pinigų skiriama šiai sričiai", – komentavo vyriausioji specialistė.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" Tinklų departamento vadovas Marius Martynaitis tvirtino, kad sudėtingiausia situacija yra pirmose penkiolikoje sąrašo pozicijų.

Čia lietaus nuotekų tinklų būklė yra bloga, labai bloga ir avarinė.

"Tokie tinklai sudaro gal kelis kilometrus", – pridūrė vadovas.

Anksčiau trūko dėmesio

M.Martynaitis pabrėžė, kad lietaus nuotekų tinklai uostamiestyje – seni. Jiems būdavo skiriama labai mažai dėmesio.

"Komunalinių nuotekų tinklus neišvengiamai turėjo remontuoti. Yra gyventojai, jie gauna paslaugą, o iškilus problemų skundžiasi ir pyksta. Lietus ne visada lyja. Kai lyja, kas nors užsikemša, patvinsta, žmonės reiškia pretenzijas. Tačiau lietus baigiasi, baigiasi ir problema. Tad anksčiau dėl to tam mažiau dėmesio ir buvo skiriama", – komentavo vadovas.

Pasak M.Martynaičio, pastaraisiais metais daugiau investuojama į lietaus nuotekų tinklus. Atliekama analizė, išryškinamos problemos ir bandoma jas spręsti.

"Situacija po truputį gerėja. Savivaldybė jau kelerius metus remontuoja lietaus nuotekų tinklus. Galėtų būti šiai sričiai skiriama ir daugiau lėšų, bet viską riboja biudžetai. Tiek mums, tiek savivaldybei. Tad pačias prasčiausias vietas ir tvarkome", – komentavo vadovas.

400 kilometrų problemų

M.Martynaitis sakė, kad probleminių vietų sąrašas savivaldybei pateikiamas kasmet.

Lietaus nuotekų tinklų mieste yra apie 400 kilometrų. Apžiūrėti ir įvertinti juos visus reikia laiko.

Įmonė "Klaipėdos vanduo" jau yra numačiusi lietaus nuotekų remonto darbus.

"Suremontuosime apie 800 metrų tinklų įvairiose miesto vietose. Atskiri ruožai – nuo keliasdešimt iki kelių šimtų metrų", – tvirtino vadovas.

Šie darbai bus atliekami šiemet. Dabar vykdomos viešųjų pirkimų procedūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių