Lietus mankštos entuziastų neišgąsdino

Nors oras pajūrio šeštadienį nelepino, entuziastai rinkosi Lietuvos jūrų muziejuje į rytinę mankštą. Vis tik purškiantis lietus privertė pakoreguoti planus. Mankšta iš delfinariumo apžvalgos aikštelės perkelta į Jūros salę, o iškyla atidėta šiltesnėms vasaros dienoms.

Lietuvos jūrų muziejus klaipėdiečius ilgiausią metų dieną pakvietė pradėti netradiciškai – pasidžiaugti gamtos dovanomis ir pradėti ją mankšta arčiausiai saulės.

Planuota, kad rytinė treniruotė vyks naujoje erdvėje – apžvalgos aikštelėje ant delfinariumo stogo. Nuo jos atsiveria unikalus Kuršių nerijos ir Klaipėdos uosto vaizdas.

Tačiau dėl oro sąlygų treniruotę su pilateso ir jogos elementais teko perkelti į vidų – Jūros salę. Pokyčiais dalyviai tikrai nenusivylė. Jie sulaukė ir neįprastų svečių. Sportuojančius praplaukdami smalsiai stebėjo delfinai.

„Nors lietus purškė įkyriai, Joninės delfinariume įvyko ir pavyko. Sportuoti susirinko tikri entuziastai, kuriems prastesnis oras nė motais“, – tvirtino Lietuvos jūrų muziejaus Viešujų ryšių ir rinkodaros skyriaus muziejininkė-vyresnioji specialistė Loreta Rimkienė.

Po mankštos atėjusieji lankėsi jūrų liūtų ir delfinų pasirodymuose, kur netrūko gerų emocijų.

Dėl lietaus ir vėsių orų teko atidėti ir planuotą iškylą Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje. Tačiau L.Rimkienė pabrėžė, kad iškylautojai čia bus laukiami visą vasarą.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė atkreipė dėmesį, kad Klaipėdoje nėra erdvių, kurios tiktų šiltojo meto iškyloms, pasisėdėjimams ant žolės.

„Norime paraginti klaipėdiečius ir miesto svečius dažniau ateiti prie Etnografinės pajūrio žvejo sodybos ir surengti iškylas. Gamta čia ypač graži“, – kvietė vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jūs

jūs  portretas
ne į lietų kasdien žiūrėkite o į vėjo kryptį.Kai pučia nuo LEZ-o ar KRATC-o geriau visai į lauką neiti.Tiek metų vis stato naujus monstrus, jų ūkinė veikla kontroliuojama tik popieriuje, o tarša žinoma, vis ,,normos ribose".Esant tokiam netikusiam aplinkos apsaugos departamento(tarp kitko ir visuomenės sveikatos, higienos priežiūros kontorų..) darbui reikia tikėtis labai baisių dalykų ore..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių