Lietus rinkliavai už automobilių stovėjimą nepakenkė

Lietinga vasara neturėjo neigiamos įtakos rinkliavos už automobilių stovėjimą paplūdimių prieigose surinkimui. Beveik išlaikytas praėjusių metų lygis. Biudžetą papildys ir rinkliava už mašinų laikymą Smiltynėje.

Pasibaigusį sezoną – nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. – vadinamojoje žaliojoje zonoje paplūdimių prieigose į parkomatus poilsiautojai sumetė apie 117 tūkst. eurų. Praėjusiais metais ši suma buvo maždaug 4 tūkst. eurų didesnė.

Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, išaugo rinkliavos surinkimas paplūdimių prieigose, atsiskaitant SMS žinutėmis. Tokiu būdu už automobilių stovėjimą sumokėta 8,7 tūkst. eurų. Praėjusiais metais ši suma siekė apie 6 tūkst. eurų.

„Įvertinus visus rodiklius, vadinamojoje žaliojoje zonoje rinkliavos surinkta panašiai kaip ir praėjusiais metais. Lietingi orai situacijos labai nepablogino. Maniau, kad bus prasčiau. Džiugina, kad vis daugiau žmonių už automobilių stovėjimą atsiskaito SMS žinutėmis“, – komentavo vedėjas.

Daugiausia rinkliavos už automobilių stovėjimą paplūdimių prieigose surinkta liepą. Šį mėnesį į parkomatus sumesta apie 35 tūkst. eurų.

Lietingas rugpjūtis buvo kur kas prastesnis. Paskutinį vasaros mėnesį gauta 24 tūkst. eurų rinkliavos. Džiaugtasi, kad daugiau mokesčio surinkta rugsėjį.

Šiemet rinkliava už automobilių stovėjimą pradėta taikyti Smiltynėje. Mokėti reikia kaip ir žaliojoje zonoje – nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d.

Tačiau mokestis už automobilių stovėjimą Smiltynėje yra toks pat, kaip vadinamojoje raudonojoje zonoje.

Per sezoną čia surinkta 35 tūkst. eurų. R.Mockus tvirtino, kad dažniausiai savo automobilius palikdavo svečiai iš Kaliningrado, Latvijos.

„Nors iš pradžių kilo neaiškumų, dabar galima teigti, kad rinkliava pasiteisino. Pagrindinis mūsų tikslas šioje teritorijoje nebuvo surinkti daugiau mokesčio, norėjome sumažinti transporto priemonių srautus, kad atsirastų daugiau tvarkos“, – komentavo vedėjas.

Įvedant rinkliavą už automobilių stovėjimą Smiltynėje, buvo pažymėtos vietos karietoms, traukinukui. Horizontaliai paženklinta ir Lietuvos jūrų muziejaus teritorija. Pažymėta, kur turi stovėti mašinos, autobusai, kitos transporto priemonės.

„Tvarkos atsirado kur kas daugiau“, – pabrėžė R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių