Lietuvoje išleista pirmoji SGD tematika mokslinė knyga

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto Prof. habil. dr. Vytautas Paulauskas drauge su naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatore KN („Klaipėdos nafta“) išleido unikalią knygą apie SGD, jų transportavimą, saugojimą bei krovą, skirtą besimokantiems, dirbantiems ir šia sritimi besidomintiems asmenims.

Išskirtinė ir unikali mokslinė knyga „Suskystintųjų gamtinių dujų transportavimas ir saugojimas“ yra 26-oji profesoriaus mokslinės leidybos kelyje. Knygoje nagrinėjami istoriniai SGD transportavimo, saugojimo, naudojimo transporto priemonėse plėtros aspektai, tendencijos, pritaikant naujausius mokslo ir technikos laimėjimus. Knyga skirta SGD terminalų inžinerijos, transporto inžinerijos, laivavedybos, uosto ir transporto planavimo, projektavimo bei valdymo studijas pasirinkusiems studentams, šiose srityse dirbantiems specialistams ar tuo besidomintiems asmenims.

„Šis leidinys – tai pirmoji išleista Lietuvoje knyga, kurioje vaizdžiai, detaliai, o kartu ir glaudžiai susisteminta informacija apie SGD – jų savybes, transportavimą ir kt. Tai ypač naudinga esamiems ir būsimiems SGD terminalų inžinerijos specialybės studentams ir visiems, kuriuos domina SGD mokslas ir praktika. Skatindami SGD žinių sklaidą šalyje, o kartu ir SGD rinkos plėtrą, jautėme būtinybę prisidėti prie tokios svarbios mokslinės knygos atsiradimo, nes SGD kompetencijų ruošimas ir ugdymas mūsų bendrovei yra viena iš prioritetinių bendrovės plėtros krypčių, kurioje nuosekliai didiname savo indėlį“, - kalbėjo Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius.

Pasak KN vadovo, įgyvendintas SGD terminalo projektas ir SGD laivo-saugyklos „Independence“ atplaukimas ne tik atvertė naują puslapį Lietuvos energetikoje, bet ir atvėrė vartus švariausio iškastinio kuro rinkos įkūrimui bei plėtrai Baltijos jūros regione. Šio kuro panaudojimo galimybės ir poreikis auga tiek energetikos, tiek jūrinio ar antžeminio transporto sferose. Turėdami unikalią SGD terminalo technologijos įrengimo ir eksploatavimo patirtį, tikime, kad jos pagrindu Lietuvoje kursis nauja energetikos sritis ne tik praktinio taikymo, bet ir žinių diegimo bei mokslinio potencialo augimo tikslais.  

„SGD knygos parengimas ir leidyba buvo naujas iššūkis, kuris svarbus moksliniu ir praktiniu požiūriu. Džiaugiuosi, jog galiu savo žiniomis prisidėti prie žmonių tobulinimo, žinių visuomenės kūrimo“, - sakė knygos autorius prof. habil. dr. V. Paulauskas.

Knyga išleista 700 egzempliorių tiražu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Studentas

Studentas portretas
Kur būtų galima ją įsigyti?

Anonimas

Anonimas portretas
Ar pamineta? Ka?

Anonimas

Anonimas portretas
Europa dujas perka po 360-80 dolerių už 1000 k. ,o durnių laivo dujos po 580 dolerių už 1000 k. , ar mokslinėje knygoje tai paminėta?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių