Lietuvoje kormoranus naikins ne tik pajūryje

Aplinkos ministerija paskelbė konkursą 2014 metais pradžioje įvertinti kolonijų gausą, o po to naikinti kormoranus net penkiose Lietuvos vietovėse.

Aplinkos ministerija paskelbė konkursą 2014 metais pradžioje įvertinti kolonijų gausą, o po to naikinti kormoranus net penkiose Lietuvos vietovėse.

Didžiausia kormoranų kolonija yra Juodkrantėje, po jos Rusnės Briedžių saloje. Kormoranai jau kuriasi ir kelia pavojų Elektrėnuose, Drūkšių ir Lukšto ežeruose. Jie yra nepaprastai ėdrūs ir sunaikina daug žuvų.

Nuspręsta, kad visoje Lietuvoje turėtų perėti ne daugiau kaip 2-3 tūkst. kormoranų porų. Iš jų Juodkrantės kolonijoje optimalus kormoranų skaičius yra iki 2400, Rusnėje iki 300, kitur iki 100 porų. 

Kur bus taikomos kormoranų naikinimo priemonės, paaiškės pradžioje balandžio ir gegužės mėnesiais atlikus jų apskaitą. Pats kormoranų naikinimas turėtų vykti birželio 1-30 dienomis.

Naikinant kormoranus bus stengiamasi apsaugoti jų kaimynystėje perinčius pilkuosius ir didžiuosius baltuosius garnius, jūrinius erelius, karvelius uldukus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kormoranas tai tikrai idomus paukštis, bet aš už jų skaičiaus ribojimą

ww

ww portretas
O kaip su varnomis? Daugelyje miestu per ju karkima negirdeti pauksciuku ciulbejimo. Reiketu ir ju pamazinti. Labai jau nemaloni kaiminyste!

klaipedietis

klaipedietis portretas
Seniai reikejo,o tai bijojo europos,nes ji neleido....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių