Lietuvoje nelemta įteisinti jūrinio turizmo?

Praėjusią savaitę Seime buvo svarstomos Turizmo įstatymo pataisos, kuriomis jūrinis turizmas turėjo būti įteisinamas kaip lygiavertė kitoms turizmo šakoms.

Tačiau ir vėl nuspręsta šį Lietuvai ir visam pajūriui svarbų įstatymo pataisos priėmimą nukelti.  Prie šio klausimo, geriausiu atveju, bus grįžtama tik pavasarį vyksiančios Seimo sesijos metu.

“Lietuva jūrinio turizmo nepripažįsta jau metų metus. Paradoksalu, tačiau iki šiol Turizmo įstatyme jūrinį turizmą apibrėžiančių savokų nebuvo, todėl šį turizmą propaguojantys žmonės nė negalėjo tikėtis finansinės paramos. Vienas iš tokių pavyzdžių – Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas. Kadangi įstatymuose nėra apibrėžta jūrinio turizmo sąvoka, paprašę valstybės finansinės paramos suprastruktūrtai įrengti, terminalo vystytojai negavo nė cento. Keista, kad nėra kliūčių Lietuvoje egzistuoti urviniam, dviračių turizmui, tačiau jūrinėje valstybėje jūrinis turizmas – lyg podukros vietoje”, - pasakojo įstatymo pataisos iniciatorė Aldona Staponkienė.

A.Staponkienės teigimu, delsimas pagaliau  jūrinį turizmą pripažinti lygiaverčia turizmo šaka yra nedovanotinas. Jūrinį turizmą Turizmo įstatyme reikia įteisinti kuo greičiau – to laukia nemažai jūrinį turizmą vystančių ir jį populiarinančių žmonių. Jau dabar yra ruošiamos paraiškos 2013 m.  ES programoms, todėl dėl įstatymo pataisos priėmimo vilkinimo galima “pavėluoti į traukinį” prašant finansinės paramos.

Apie susiklosčiusią situaciją, įstatymo pataisos priėmimo vilkinimą, kliūtis Lietuvoje vystyti jūrinį turizmą, jo perspektyvas kalbėsime apskrito stalo diskusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Štai taip dvidešimt metų savo buku trumparegiškumų pirmu laiku parlamentas, dabartiniu pajacinis seimas ir vyriausybės toliau sėkmingai naikina Lietuvos ekonominį, socialinį, ūkinį sritis. Tie vadinami Lietuvos gyventojų tarnautojai tik ir težino kad į pajūrį atvažiuoja pakaitinti savo pautus.

siaip klaipedietis

siaip klaipedietis portretas
cha cha cha ,prisidengus jurines valstybes ivaizdziu pasipinigauti nepavyko,ir sedekit prie to apskrito stalo kiek tik norit,Vilniuj dzin...

p

p portretas
Padekokit Prunskienei, juk ji su savo komanda isporceliavo Lietuvos laivyna, o juk koki turejom. Rinkite ja i valdzia dar matyt liko ka prihvatizuoti jai ir dar Lietuva nustekenti iki galo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių