Lietuvos bitininkai plūs į Priekulę

Bitininkai iš visos šalies ir net užsienio šį savaitgalį rinksis Priekulės Vingio parke, kur minės 38-ąją Lietuvos bitininkų šventę.

Klaipėdos rajone toks renginys vyks pirmą kartą. Šventėje žada šurmuliuoti apie 3 tūkst. svečių.

"Šiais metais sulauksime atvykusiųjų iš Latvijos, Estijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Ukrainos ir Baltarusijos. Rengiamas susibūrimas jau įgauna tarptautinės Lietuvos bitininkų šventės statusą. Tai nuostabus renginys, vykstantis kasmet pirmąjį rugpjūčio mėnesio savaitgalį", – kalbėjo Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenės "Midutis" vadovas ir šventės organizatorius Arūnas Neverdauskas.

Renginys startuos šeštadienį pamaldomis Priekulės šv. Antano Paduviečio bažnyčioje, kur bus pašventintas medus.

11 val. bitininkų draugijų iškilminga eisena pajudės Priekulės gatvėmis.

"Miestelio vėliava į šventę bus nešama raitelio. Juk Priekulės herbe yra du simboliai – žuvis ir žirgas", – kalbėjo priekuliškis A.Neverdauskas.

Vidurdienį vėliavos iškėlimu bus skelbiamas oficialus šventės atidarymas. Bitininkų sąjungos prezidentas Algirdas Skirkevičius praneš, kuris šalies bitynas šiais metais pelnė pažangiausio bityno vardą.

"Rinksime ir bičių motinėlės vardo nusipelniusią bičiulę. Šventės dalyviams smagia atrakcija turėtų tapti bičių motinos gaudymo varžybos. Suaugusieji mažame aviliuke turės surasti bičių motiną, ją pažymėti, įdėti į narvelį. Prizu laimėtojams ir taps bičių motina", – apie linksmybes pasakojo A.Neverdauskas.

Šventės metu veiks mugė, susirinkusiesiems koncertuos Klaipėdos karinių jūrų pajėgų orkestras, moterų vokalinis ansamblis "Žvejytės". Mažiausiųjų šventės dalyvių dėmesio lauks "Raganiukės" teatro pasirodymas. Renginyje savo patirtimi dalysis žolininkė Adelė Karaliūnaitė, žinomas bitininkas Algirdas Amšiejus.

Šeštadienio vakarą linksmybės Priekulės parke neturėtų baigtis kone iki vidurnakčio. Šventės dalyvius linksmins daugybė folkloro ansamblių ir liaudiškos muzikos kolektyvų, naktinį dangų nušvies ugnies šou, o bitininkams muzikuos legendinė "Nerija".

Sekmadienį šventės dalyviai grožėsis žirgų konkūro pasirodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių