Lietuvos ir JAV kariai Klaipėdoje tobulino bendrus veiksmus

Liepą Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų karia kartu su JAV specialiųjų operacijų pajėgų kariais ir JAV karinio laivyno „jūrų ruoniais“ Lietuvoje dalyvavo pratybose, keisdamiesi patirtimi iš tarptautinių operacijų ir tobulindami bendrų veiksmų įgūdžius.

Tris savaites Lietuvos teritorijoje Baltijos jūroje ir Klaipėdoje vykusios pratybos (angl. Joint Combined Exchange Training) apjungė karinius sausumos, jūrų ir oro elementus.

Per mokymus Lietuvos Specialiųjų operacijų kariai kartu su amerikiečiais vykdė plataus spektro specialiąsias operacijas vandenyje ir sausumoje, atlikdami šaudymo, nardymo, greitojo nusileidimo virve, įkaitų išvadavimo, šuolių su parašiutais į Baltijos jūrą užduotis.

Lietuvos specialiųjų operacijų kariai pratybose taip pat atliko sudėtingus šuolius su parašiutais į Baltijos jūrą. Tai – sunki ir gero pasirengimo ir daug įgūdžių, ištvermės reikalaujanti pratybų dalis, kuriai pasirengti padėjo Lietuvos kariuomenės Mokomojo pulko Parašiutinio rengimo centro instruktoriai. Šuolius su parašiutais kariai atliko vilkėdami naro kostiumus, jie turėjo visą reikalingą kovinę ekipuotę.

Programa „JCET“ JAV buvo sukurta 8-ajame dešimtmetyje, siekiant suteikti galimybes JAV specialiųjų operacijų pajėgų kariams treniruotis šalyse, kuriose gali tekti veikti ir bendradarbiauti su priimančiųjų šalių specialiųjų operacijų pajėgų kariais.


Šiame straipsnyje: Lietuvos kariškiaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

G8

G8 portretas
JAUSMAS TIE JAV KAREIVIAI. SEIMO .NARI Lementauska. Atvyko APLANKYTI. bus jam NEASTSARGEI. SEIME Kalbeti. GELBEKIME. Lementauska. Komandiruote,,,,,i PAKISTANA jam.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių