Lietuvos pajūris tikisi pelningesnės vasaros

Nors žiemos sezonas daugumai Lietuvos pajūrio kurortų verslininkų buvo dar prastesnis nei pernai, vasaros laukiama su didesniu optimizmu, tikintis, kad sunkmetis pagaliau pasitrauks.

Verslininkai sako, kad šios vasaros kainas viešbučiuose lems sumažintas pridėtinės vertės mokestis, kavinėse kainas ir uždarbį sureguliuos pati rinka, o didesniu galvos skausmu vadina tik kvalifikuotų darbuotojų stygių, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Nemažai vilčių dedama ir į Europos vyrų krepšinio čempionatą, kurio dalis rungtynių vyks Klaipėdoje, tad dėmesio tikisi sulaukti ir kurortų viešbučiai bei kavinės.

Viliamasi, kad dėl neramumų kai kuriuose užsienio kurortuose lietuviai šią vasarą labiau trauks į savą pajūrį.

"Esame nusiteikę, kad ši vasara tikrai bus išskirtinai geresnė, sulauksim daugiau žmonių", - tvirtina Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos "Svetingas šeimininkas" vadovė Irena Švanienė.

Nors sunkmetis jau traukiasi, didelėmis kainomis pajūryje neketinama gąsdinti.

Kai kurie Palangos viešbučiai pabandė vasaros sezono pradžios kainas sumažinti ir jau džiaugiasi rezultatais, o ar brangs patiekalai kavinėse, jų savininkai dar kalba atsargiai.

Privačiame sektoriuje apgyvendinimo paslaugas teikiantys verslininkai šią vasarą staigmenų poilsiautojams kol kas neketina. Palangoje žadama palikti tokias pačias kainas kaip ir pernai.

Pagal naują tvarką užsiimantieji kambarių nuoma pagal verslo liudijimus, deklaravę pajamas, galės dalį mokesčių susigrąžinti.

"Kambarių nuoma užsiimantieji galės susigrąžinti privalomąjį sveikatos draudimo mokestį, o teikiantieji apgyvendinimo paslaugas - ne. Čia jau prasilenkia su sveiku protu, priimdami tokius nesąmoningus sprendimus Seime, nes iš esmės paslauga ta pati, tik vieni gali išrašyti kvitą juridiniams asmenims", - piktinasi nauja tvarka I.Švanienė.

Šiemet optimizmo nestokojantys kurortų verslininkai sako turintys ir rimtą rūpestį - sunku rasti kvalifikuotų darbuotojų, ypač virėjų, net pagalbinių darbuotojų. Sunkiausia toms kavinėms ir restoranams, kurie žiemos metu neveikia ir darbuotojus samdosi tik vasarai.


Šiame straipsnyje: pajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

VILNIUS

VILNIUS portretas
KOKIOS ATOSTOGOS GALI BUTI VIESBUTI ARBA PRISYSIOTOJ PALANGOJ?NIEKADA NEPOILSIAUCIAU TOKIOJ SKRUZDELYNEJ.MAN POILSIS GAMTOJE SU PALAPINE KUR GALI ANT LAUZO VALGYT ISSIVIRT PAZVEJOT VA CIA TAI SUPER!

VILNIUI

VILNIUI portretas
paaiškinkite, kaip jūs ant laužo valgote, aš taip nesugebu

Aidas Rakštys

Aidas Rakštys portretas
Bus galima organizuoti ekskursiją į "Fortumo" atliekų deginimo gamyklą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių