Ligoninę sušildė menininkų dovanos

Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenė ir Vakarų Lietuvos menininkai dar kartą įrodė, kad sveikata ir kūryba – du neatsiejami ir vienas kitą papildantys dalykai. Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, ligoninę tradiciškai sušildė padovanoti gausaus būrio dailininkų darbai.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenė ir Vakarų Lietuvos menininkai dar kartą įrodė, kad sveikata ir kūryba – du neatsiejami ir vienas kitą papildantys dalykai. Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, ligoninę tradiciškai sušildė padovanoti gausaus būrio dailininkų darbai.

Pasiekė rekordą

Kaip ir kasmet, vakar įstaigos darbuotojus ir uostamiesčio menininkus subūrė gilias tradicijas puoselėjanti advento popietė „Ant gerumo sparnų“. Medicinos ir meno srities pasaulio atstovai šį kartą susitiko 19-ą kartą.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga džiaugsmingai konstatavo faktą, kad šiais metais medicinos įstaigos kolekcija pasipildė 36 paveikslais, grafikos darbais ir kitais meno dirbiniais. Ligoninei juos padovanojo 33 menininkai.

Įstaigos skyrius, palatas, medikų kabinetus, fojė puošia daugiau nei 500 tapybos, grafikos, skulptūros kūrinių. Per 19 metų akcijoje dalyvavo net 104 menininkai. Vieni šią tradiciją puoselėja nuo iniciatyvos pradžios, kiti prisijungė bėgant metams.

J.Sąlyga pabrėžė, kad šiltas bendradarbiavimas su Klaipėdos krašto dailininkų sąjunga ir jos pirmininku Arūnu Sakalausku gydymo įstaigą jau pavertė unikalia vieta. Jokioje kitoje ligoninėje klaipėdiečiai neras tiek daug meniškų akcentų. Vadovo teigimu, ligoninę apgaubusi meno galerijos aura pacientams padeda greičiau sveikti ir suteikia gerų emocijų.

Sulaukė aukštų įvertinimų

Artėjančių švenčių proga sveikindamas ligoninės darbuotojus J.Sąlyga pasidžiaugė, kad 2014-ieji įstaigai buvo kaip niekada darbingi ir kupini reikšmingų įvykių. Vienas svarbiausių – balandžio mėnesį paminėtas 20-asis ligoninės jubiliejus. 20 metų praėjo ir nuo tada, kai Klaipėdos jūrininkų ligoninei pradėta leisti teikti kardiologinę ir kardiochirurginę pagalbą.

„Šiais metais ligoninėje ir jos padaliniuose gydėsi apie 21 tūkst., o ambulatoriškai konsultavosi apie 120 tūkst. pacientų. Jais visais rūpinosi 1 256 gydytojai, slaugytojai ir personalo darbuotojai. Skaičiai dideli, tačiau džiugina ir tai, kad galime kokybiškai ir operatyviai padėti sergantiesiems. Be to, atvykstančių pacientų geografija plečiasi. Sulaukiame ligonių ne tik iš Klaipėdos, jo rajono, bet ir Vilniaus, Kauno, Panevėžio ar Šiaulių ", – kalbėjo J.Sąlyga.

Vadovas akcentavo, kad pastangos padedant ligoniams nelieka nepastebėtos. Įstaigai dėkoja ne tik pacientai. Ji pastebima ir aukščiausių šalies vadovų bei institucijų atstovų.

„Šiais metais Sveikatos apsaugos misterija Jūrininkų ligoninę įvertino kaip geriausią tarp visų ministerijai pavaldžių gydymo įstaigų“, – sakė J.Sąlyga.

Pasak jo, įstaigoje stengiamasi ne tik operatyviai ir kokybiškai padėti žmonėms, bet ir skiriamas dėmesys ligų prevencijai bei profilaktikai.

„Ligoninės kolektyvas kartu su pacientais, minėdami tarptautinę Širdies diena, išsiruošia į žygį dviračiais miesto gatvėmis. Šiais metais tokia akcija buvo organizuota jau devintą kartą. Pirmą sykį šiemet pažymėjome ir Insulto dieną“, – kalbėjo vadovas.

J.Sąlyga džiaugėsi, kad paskutinė gera žinia jį pasiekė visai neseniai – ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ligoninei įteikė padėką už antikorupcinės veiklos iniciatyvas.

Sustiprino draugystę

Visų menininkų vardu ligoninei už draugystę dėkodamas Klaipėdos dailininkų sąjungos pirmininkas A.Sakalauskas linkėjo, kad medikų ir kūrėjų bendradarbiavimas sėkmingai tęstųsi ir ateityje.

„Jau 19 metų palaikome glaudų ryšį. Klaipėdos jūrininkų ligoninė – unikali vieta. Uostamiestyje nėra tokios erdvės, kurioje būtų galima išvysti tiek daug meno kūrinių. Todėl saugokime ir mylėkime juos", – kalbėjo A.Sakalauskas.

Renginio metu Klaipėdos dailininkų sąjungos vadovas ir J.Sąlyga pratęsė bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigojo savo draugystę tęsti ir ateityje.

Susirinkusiuosius pasveikino ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės kapelionas, kunigas Saulius Stumbra bei žinomas marinistas Edvardas Malinauskas.

Šventės dalyvius aksominiais violončelės garsais džiugino populiarus klaipėdiečių duetas „T&K Duo“. Kitais metais akcija „Ant gerumo sparnų“ bus surengta jubiliejinį, 20-ąjį kartą. J.Sąlyga, dalydamasis ateities planais, pažadėjo, kad sukakties proga menininkų darbų fotografijos suguls į specialų albumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių