Ligoninės Garbės daktaru tapo švedas

Ilgametė draugystė vainikuota garbingu titulu – švedų gydytojui įteiktas Klaipėdos universitetinės ligoninės Garbės daktaro vardas.

Iškilminga ceremonija penktadienio vakarą įvyko Klaipėdos koncertų salėje. Ligoninės darbuotojų šventiniame vakare-koncerte pagerbtas ir  Karlskronos (Švedija) ligoninės vyriausiasis chirurgas-traumatologas Larsas Olofas Sjostrandas.

Jam suteiktas Klaipėdos universitetinės ligoninės Garbės daktaro vardas. Švedas tapo ketvirtuoju ligoninės garbės daktaru.

Prieš 20 metų L.O.Sjostrandas buvo draugystės tarp Klaipėdos ir Karlskronos miestų iniciatyvinės grupės narys. Tuomet į Švedijos ligoninę buvo pakviesti penki uostamiesčio gydytojai. 

Kaip sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, svečio dėka įsteigtas sąnarių protezavimo skyrius, įkurta mokslinė biblioteka.

L.O.Sjostrandas daug prisidėjo ir prie ligoninės gerbūvio. Tai ypač  aktualu buvo prieš 15–20 metų, kai Lietuvoje daug ko trūko. Tad kai kurios palatos iki šiol yra išklotos kolegos parūpintu švedišku laminatu, vyriausiojo gydytojo kabinete naudojamas faksas ir dauginimo aparatas.

Kasmet į uostamiestį atvykstantis gydytojas iki šiol dalijasi profesinėmis žiniomis su vietos chirurgais-traumatologais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
Potencialus konkurentas KUL...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių