Linkėjimai medikams – iš vaikiškų lūpų

Juoku, sveikinimais, prisiminimais ir padėkos raštais – taip profesinę šventę vakar paminėjo kai kurie uostamiesčio medikai.

Ištrauka iš animacinio filmo apie daktarą Aiskaudą ir vaizdajuostėje užfiksuotos vaikų mintys apie gydytojus pradėjo renginį, skirtą pagerbti šios profesijos atstovus.

"Ką veikia gydytojas? Išpjauna visokias ligas", – šis darželinuko atsakymas ne vienam salėje sedėjusiam medikui sukėlė juoką.

Vaikai gydytojams taip pat linkėjo daug sveikatos ir neslėpė patys svajojantys pasirinkti šią profesiją.

Kai kurie dabar gydytojais dirbantys klaipėdiečiai prisiminė, kad specialybės pasirinkimą nulėmė būtent žaidimai vaikystėje.

Šeimos gydytojas Ričardas Sabūnas žaisdamas su draugais vaidindavo gydytoją, o Šeimos medicinos centro vadovė Birutė Jankuvienė troško tapti gydytoja-kosmonaute.

Kolegas sveikinusi Klaipėdos miesto savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė palinkėjo nors trumpam sugrįžti į vaikystę. Ji taip pat priminė, kad gydytojo darbas išskirtinis tuo, kad gali nulemti žmogaus likimą.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas nebuvo linkęs šventinę dieną kalbėti apie problemas, tačiau užsiminė, kad dėl gydymo įstaigų pertvarkos bus ieškoma labiausiai uostamiesčiui tinkančio sprendimo.

Profesinės dienos proga buvo apdovanota beveik pusšimtis uostamiesčio medikų. Meras padėkos raštus įteikė 37 medikams iš įvairių uostamiesčio gydymo įstaigų.

Buvo pagerbta 20 gydytojų ir 17 slaugytojų. Kam įteikti mero padėkos raštus, rekomendavo gydymo įstaigų vadovai. Nepamiršti liko ir keturi Klaipėdos gydytojai, kuriems profesinės šventės išvakarėse nusipelniusiųjų vardus suteikė Sveiktos apsaugos ministerija.

Apdovanoti taip pat buvo ir dienraščio "Vakarų ekspresas" skaitytojų išrinkti penki nuoširdžiausi gydytojai ir penkios slaugytojos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia

kokia portretas
šlykšri Daujitienė.Jei neapsirikau, tai ji įteikinėja geles .

nusivylusi

nusivylusi portretas
tokia graži šventė, bet salė tuščia, įdomu kas organizavo ją, kad negavome kvietimų, jug negali žinoti kas ką ruošia, tai tam ir turi būti organizatoriai, kurie praneštų, kad žmogus bus pagerbtas, apdovanotas, ar viskas tik dėl paukščiuko?

hipokratas

hipokratas portretas
nematau gyditoju,cia tik eiliniai pilieciai.Gyditojas turi buti gyditojas o ne pavadinimas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių