Linksmų perėjų idėjos nepametė

Sumanymas pagražinti pėsčiųjų perėjas piešiniais taip ir liko klaidžioti savivaldybės koridoriuose. Tikimasi, kad nuspalvinti gatves pavyks šiemet, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Idėja linksmai apipavidalinti kelias miesto pėsčiųjų perėjas kilo miesto renginių organizatoriams – viešajai įstaigai "Klaipėdos šventės".

Tai buvo viena programos "Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė" priemonių. Pagražinti norėta tas perėjas, kurios yra netoli ar veda į kultūros įstaigas.

Tačiau idėja praėjusiais metais taip ir liko neįgyvendinta. Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" projektų vadovė Goda Giedraitytė atskleidė, kad negauta leidimo.

Pabrėžta, kad pėsčiųjų perėjos yra kelio ženklas. Jos įrengiamos pagal griežtus reikalavimus. Piešiniai gali trikdyti saugų eismą, kelti rūpesčių tiriant tokiose vietose nutikusius eismo įvykius.

Nors pėsčiųjų perėjų nepavyko pagražinti, anot G.Giedraitytės, idėja nėra pamiršta, o vis dar vaikšto savivaldybės koridoriuose.

"Praėjusiais metais leidimą gavome tik vienam projektui – šalia pėsčiųjų perėjos nupiešti senovinį šulinio dangtį. Pagražinti pačias perėjas nebuvo leista. Pagalvojome, kad vienas piešinys, – ne projektas. Apsisprendėme neskubėti jo įgyvendinti, nepamesti idėjos ir ieškoti kitų galimybių, kaip ją paversti realybe. Nenuleidžiame rankų", – ryžto neslėpė projektų vadovė.

Šulinių dangčius pasiūlyta nupiešti prie perėjos, esančios Naujojo Sodo gatvėje, arba prie Klaipėdos dramos teatro. Idėjos autoriams leista pasirinkti vietą, kuri jiems priimtinesnė.

Nurodoma, kad būtų piešiami ne įprasti šulinių dangčiai, o senoviniai, vokiški. Šį projektą pasiūlė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus nariai.

"Be to, kai gavome leidimą, nebebuvo techninių galimybių nupiešti dangčių. Trukdė oro sąlygos. Gal šimtmečio minėjimui pavyks įgyvendinti šį projektą. Dar bandysime diskutuoti su savivaldybės specialistais, šios minties tikrai neatsisakėme", – pasakojo projektų vadovė.

G.Giedraitytė svarstė, gal linksmos perėjos galėtų atsirasti pėsčiųjų takuose. Tačiau tuomet kistų projekto koncepcija. Norėta, kad apipavidalintos pėsčiųjų perėjos vestų į kultūros įstaigas.

"Žiūrėsime, kaip pavyks susiderinti. Norisi įgyvendinti šį projektą", – pabrėžė projektų vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivfgj

Ivfgj portretas
Reikėtų dar po suoliuka vaikams pastatyti. Kreidučių dėžutę...Lai piešia...:) Gal sakau geriau mieste mažiau daryti broko. Padarom gatves naujai. Supjaustom, kad pakišt apšvietimą, kanalizaciją ir t.t. Pvz Joniškės gatvės nauja atkarpa baisu.... ,šilutės pl.,prie gilijos mokyklos įvažiavimas ir t.t

Q

Q portretas
Pereja tikrai nera tas objektas kuri reikia pagrazinti gelytemis, vabaliukais ar kirmineliais. Juk kelio zenklas skirtas ne groziui, o saugumui. Jei taip norisi piesti ant asfalto ar saligatvio plyteliu, eikit i vaiku darzelius, ten gal dar ir tvoras leis ismarginti.

Nesaugu

Nesaugu portretas
Užsižiūres vaikai ir pyst
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių