Liūtys sustabdė darbus

Pajūrį nuolat merkiantis lietus stabdo ne tik gatvių remonto, ženklinimo darbus, bet ir trukdo baigti tvarkyti vaikų lopšelių-darželių aplinką. Technikai neįmanoma įvažiuoti į įstaigų kiemus surinkti ir išvežti medžių šakų, kamienų.

"Lietus labai trukdo. Sunkiajai technikai neįmanoma įvažiuoti į jokią pievą. Viskas permirkę. Visi darbai sustabdyti", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Mieste tvarkomi ir stipraus vėjo išversti medžiai, renkamos nudraskytos šakos. Lietus, šlapdriba taip pat apsunkina šiuos darbus.

Rūpesčių krituliai sukelia ir miesto viešųjų erdvių, šaligatvių prižiūrėtojams, kurie nespėja šluoti medžių lapų. Vos viena ar kita vieta nuvaloma, šių prikrenta vėl.

Blogiausia, kad palijus lapai greitai priplakami prie šaligatvių, pėsčiųjų takų ar aikščių grindinio, kuris tampa purvinas. Prižiūrėtojams tenka nugrandyti priplaktus medžių lapus.

L.Dūda tvirtino, kad nuolatiniai krituliai niekaip neleidžia užbaigti gatvių remonto, paženklinti išasfaltuotų gatvių.

"Tai lietus, tai šlapdriba. Visi darbai nutraukti. Bet nieko. Gyventi galima. Kitur būna ir baisiau", – neprarado optimizmo vadovas.

L.Dūda sakė neprisimenąs tokio šlapio rudens: "Kolegos įsidėmėjo, kad panašus buvo prieš 50 metų."


Šiame straipsnyje: lietusliūtyskiemsargiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Vilniui kazkaip nepatrugde ispilt viena didziausiu gatviu,tik klaipedoj vis kazkas kaltas tik ne mes patys. Baltijos ziedo nesugeba 2 menesius uzbaigt.

Joris

Joris portretas
Siūlau pažiūrėti į Vilnių- Gedimino pr., šiandien atidarytoje Lukiškių aikštėje ir visur centre kasdien matau su pūtekliu vaikščiojančius tvarkdarius, kurie puikiai ir labiausiai prie grindinio lapus į važiuojamąją dalį nupučia. Nemanau, kad miestui juos turėti būti didelė prabanga, o patogumas ir švara akivaizdi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių