M. Mažvydo alėjoje – dar viena puošmena

Uostamiesčio M.Mažvydo alėją papuošė dar vienas meno kūriniu tapęs objektas. Klaipėdiečiai jau gali prisėsti ant suoliuko „Žaibas“, kurį sukūrė skulptorius Gintautas Jonkus, o miestui padovanojo bendrovė „Klaipėdos energija“.

Antradienį M.Mažvydo alėjoje atidengtas suoliukas „Žaibas“ – jau 38 šios viešosios erdvės suolelis-meno kūrinys.

Granitine žaibo – energijos simbolio – ir dviejų figūrų kompozicija papuoštą suoliuką sukūrė skulptorius G.Jonkus. Tai ne pirmas šio menininko darbas M.Mažvydo alėjoje. Suolelio mecenatas – bendrovė „Klaipėdos energija“.

Bendrovės generalinis direktorius Antanas Katinas atskleidė, kad pasirinkta suolelio meninės kompozicijos medžiaga simbolizuoja jau 90 metų gyvuojančios bendrovės „Klaipėdos energija“ tvirtumą bei sėkmingą ilgametę veiklą.

„Mūsų bendrovė jau beveik 90 metų yra Klaipėdos istorijos ir bendruomenės dalis. Manau, ant šio suoliuko bus gera prisėsti pailsėti, pasisemti energijos ne tik artėjančios Jūros šventės svečiams, bet ir visiems mūsų bendrovės buvusiems ar esamiems darbuotojams, kolegoms“, – teigė A.Katinas.

Ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikino, kad suolelis „Žaibas“ kartu yra ir įrodymas, jog tvirta tarsi granitas ir savo istorija vienu rimčiausių uostamiesčio verslo banginių esanti „Klaipėdos energija“ kartu yra ir jautrus miesto socialinis partneris.

„Net neabejoju, kad šis suoliukas bus vienas pačių energingiausių visoje šioje jaukioje alėjoje“, – įvertino V.Grubliauskas.

Miesto vadovas taip pat pabrėžė, kad kiekvienas naujas suoliukas – naujas potėpis miesto veide.

Pirmieji suolelį išbandė ir nuotraukai prisėdo bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius A.Katinas, uostamiesčio meras V.Grubliauskas ir kompozicijos autorius G.Jonkus.

Klaipėdos pramonininkų asociacijos iniciatyva papuošti M.Mažvydo alėją meniškais suoliukais gimė 2012-aisiais.

Pasak asociacijos atstovų, iki šių metų pabaigos bus įgyvendinti likę du sumanymai. Jie ir užbaigs penkerius metus trukusį projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pataikė Klaipėdos enerija su tuo alia "žaibu" nes ištiesų, kai gaunu sąskaitas iš monopolistinės gruobuoniškos energijos -MANE TRENKIA ŽAIBAS.... net ant duonelės nelieka...

be meilės

be meilės portretas
Klaipėdos energija- politikų ir svaivaldybės klerkų geroji fėja. Ir dosni mero šeimos festivalio rėmėja. Kai žvelgiu į šildymo, karšto vandens sąskaitas, nejaučiu jokios padėkos nei už mero festivalio rėmimą, nei už bendrovės vadovų iškirtinius atlyginimus...

Anonimas

Anonimas portretas
dar vienas kleckas
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių