M. Mažvydo alėjoje – kultūros magistro kūrinys

Uostamiesčio M.Mažvydo alėją papuošė dar vienas meninis akcentas. Šįkart vieną miestiečių pamėgtos viešosios erdvės suoliukų atgaivinusią meninę kompoziciją "Gyvybės mikroschema" sukūrė šiemet Klaipėdos kultūros magistru paskelbtas skulptorius Isroildžonas Barotis, o miestui dovanojo bendrovė "Voltas".

Įprasmino veiklos sukaktį

Suoliukas M.Mažvydo alėjoje atidengtas penktadienį.

I.Baročio sukurta "Gyvybės mikroschema" pavadinta meninė kompozicija – bronzinė dviejų žmonių figūra, sudaryta iš stilizuotų mikroschemos detalių ir elementų, kurie vaizduoja tarsi sudėtingą žmogaus kraujotaką, gyvenimą arba gyvybės mikroschemą.

Meno kūrinį miestui ir klaipėdiečiams padovanojo bendrovė "Voltas", šiemet mininti 60 metų veiklos jubiliejų ir būtent taip nusprendusi įprasminti šią sukaktį.

"Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie miesto gražinimo", – skulptūros atidengimo ceremonijos metu teigė bendrovės "Voltas" vadovas Darius Levickis.

Jis taip pat dėkojo ir skulptūros autoriui, šiemet Klaipėdos kultūros magistru paskelbtam I.Baročiui už paprastą, tačiau labai gražią mintį. Gražius žodžius bendrovės direktorius skyrė ir "Volto" darbuotojams.

Pats skulptūros "Gyvybės mikroschema" autorius taip pat neslėpė džiaugsmo, galėdamas prisidėti tobulinant vieną pagrindinių miesto erdvių.

Šiuolaikiškiausias akcentas

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, kad nauju akcentu pasipildžiusi M.Mažvydo alėja tapo dar šiltesnė ir jaukesnė.

Miesto vadovas taip pat pastebėjo, kad dviejų žmonių bronzinė figūra bus simbolinė tiek jubiliejų mininčiai bendrovei bei jai vadovaujančiam D.Levickiui, tiek pačiam I.Baročiui, kuris kūrybinį darbą pradėjo dar tik būdamas kandidatas į Klaipėdos kultūros magistrus, o baigė juo jau tapęs.

"Ko gero, tai labiausiai šiuolaikiškas ir gyvybe alsuojantis eksponatas šioje alėjoje. Tikiu, kad jis tikrai pakvies daug svečių, kurie norės čia pabūti, prisiglausti ir gauti tos geros energijos", – vylėsi V.Grubliauskas.

Neš laimę?

Teigiama, kad ant skulptūrėlės galima aptikti nedidelę laimę nešančią mikroschemą. Ją radus, reikia tris kartus paliesti ir tris kartus sušnabždėti: "Noriu būti laimingas."

M.Mažvydo alėjos suolelių dekoravimo meniniais akcentais projektą 2012 m. inicijavo Klaipėdos pramonininkų asociacija.

Per penkerius metus pėsčiųjų alėjoje įgyvendinta 17 meninių idėjų, papuošti ir kietmedžio lentelėmis "sušildyti" 37 suoliukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Turiu knygą -/Pirmykščio žmogaus atlasas/.Ten yra daug piešinių, skulptūrėlių. Ir supranti kokias galimybes išraiškai ir supratimą turėjo pirmykštis žmogus. O kūriniai , išreiškiantys žmogaus kūno formas gana talentingi. Ir pagal tai vertinant meną, niekdariams reikėtų savo iliuzijas į kūrinius paslėpti taip , kad niekas jų nepamatytų 1 000 000 METŲ. O dar geriau nedaryti prastų pirmykščio žmogaus kūrinių plagiatų.

G.Č

G.Č portretas
Jei klaipėdiėčiai sužinotų ,kad to kurinio pagrindas miestiečiams apsiėjo daugiau nei 10 000 eurų ,manau pinigų švaistūnus ,t.y buvusią administraciją ir politikus kiaušiniais užmėtytų :)

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėda pina mažų statulėlių sukurtų ką nors didelio ir gražaus o ne "kartuves " prie tilto
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių