M. Mažvydo alėjos verslininkams – valdžios priekaištų lavina

M.Mažvydo alėjoje vasarai pastatytų kavinių vis dar neišsimontavę verslininkai gavo pylos nuo uostamiesčio valdininkų ir politikų. Priekaištų ataką atlaikę verslininkai nedrąsiai prašė, kad jiems už simbolinį mokestį tokius statinius alėjoje būtų leista laikyti ir per žiemą

M.Mažvydo alėjoje vasarai pastatytų kavinių vis dar neišsimontavę verslininkai gavo pylos nuo uostamiesčio valdininkų ir politikų. Priekaištų ataką atlaikę verslininkai nedrąsiai prašė, kad jiems už simbolinį mokestį tokius statinius alėjoje būtų leista laikyti ir per žiemą.

Esą jų sumontavimas ir išmontavimas brangiai kainuoja, todėl leidimas laikyti statinius ir per žiemą verslui labai padėtų.

„Negalima. Jokiu būdu“, - kategoriškas buvo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Jam antrino ir specialų posėdį trečiadienį sukvietęs Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila. „Gerai, kad šita žiema tokia be sniego ir neprasidėjo spalį. Jei dabar būtų prisnigę, tai kur reikėtų dėti sniegą, nes pusė M.Mažvydo alėjos visa dar yra užstatyta. Pavasariui yra planų tvarkyti medelius alėjoje, formuoti jų lają, todėl tie laikini pastatai trukdys darbams“, - pabrėžė A.Vaišvila.

Klaipėdos savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pabrėžė, kad iš miesto puošėjų jau sulaukta priekaištų, kad papuošimus ant M.Mažvydo alėjos žibintų pakabinti buvo gana keblu, nes prie jų technikai privažiuoti trukdė lauko kavinės.

Vyriausias miesto dailininkas Mindaugas Petrulis pareikalavo, kad kavinės būtų išmontuotos iki šeštadienio, kai bus įžiebti miesto papuošimai.

Verslininkai lauko kavines turėjo išmontuoti iki spalio 15 dienos. Tai numatyti Prekybos ir paslaugų viešose vietose taisyklėse.

Jose apibrėžta, jog lauko kavinės gali stovėti tik sezono metu, kuris trunka nuo gegužės 1-osios iki rugsėjo 30 dienos. Jam pasibaigus, per 15 dienų laikini statiniai turi būti išmontuojami.

Tačiau kol kas M.Mažvydo alėjoje vis dar stovi trys lauko kavinės.

Jų atstovai ir savininkai rado įvairių pasiteisinimų, kodėl nusižengė taisyklėms. Esą atsakingi darbuotojai atostogavo, sirgo. Kiti manė, kad tokius vadinamuosius gargamus galės laikyti ir per žiemą.

„Jūs užimate valstybinę žemę ir net nemokate rinkliavos. Jei norite tuos gargarus ir gardus laikyti, turite tai daryti savo nuosavybėje. Dabar atrodo, kad M.Mažvydo alėja yra jūsų sandėlis“, - piktinosi A.Vaišvila.

Komiteto narys Vytautas Lupeika taip pat apgailestavo, jog ne visi verslininkai supranta, kaip reikia puoselėti miesto grožį, laikytis tvarkos.

„Dabar alėja paversta laisvąją ekonomine zona“, - konstatavo V.Lupeika.

Verslininkai pasižadėjo laikinas lauko kavines išmontuoti ir iš M.Mažvydo alėjos išvežti kuo greičiau.

Juos paguosti turėjo ir pasigirdę svarstymai, kad jei tos lauko kavinės būtų mažesnės ir pritaikytos veikti žiemą, galbūt būtų galima ieškoti variantų, kaip leisti joms veikti visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Tie "verslininkai" pastoviai skundziasi ir dejuoja ir niekada nesilaiko nustatytos tvarkos. Lietuva - ne Kanaru salos kur vasara 12 menesiu.

Mažvydas

Mažvydas portretas
Man žodis verslininkai, skamba kaip "verstaklyniai".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių